Batel Firması Ürettiği Devre Kesici Vakum Tüplerini 22 Ülkeye İhraç Ediyor

Batel Firması Ürettiği Devre Kesici Vakum Tüplerini 22 Ülkeye İhraç Ediyor

Batel, 2009 yılında TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı’nın (TTGV) desteğiyle yürütülen çalışmalar sonucu Türkiye’nin ilk vakum tüpünü geliştirdi.

Elektrik trafolarında arıza durumunda enerji devre kesici vakum tüplerinin yerli ve milli olarak geliştirilmesine odaklanan İzmirli şirketimiz Batel, 2009 yılında TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı’nın (TTGV) desteğiyle yürütülen çalışmalar sonucu Türkiye’nin ilk vakum tüpünü geliştirdi.

Avrupa’da bu teknolojiye sahip 4 üretim tesisi arasına giren Batel, devre kesici vakum tüpü ithalatını da önemli ölçüde keserek ihracata başladı. Türkiye’de yüzde 40 pazar payına ulaşan katma değeri yüksek yerli vakum tüpü, şimdi Vietnam’dan Cezayir’e 22 ülkeye ihraç ediliyor.

Yüksek teknolojiye sahip ürünle dünya pazarında hızla büyüyen şirket, vakum teknolojisinde savunma, medikal ve uzay teknolojisine yönelik yeni projeler geliştirmeye başladı.

Kıbrıs Barış Harekatı sonrası uygulanan ambargo nedeniyle elektrik trafolarında kullanılan parçaları yerli imkanlarla geliştirmek için çalışmalar yürüten Batel, Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi'nin (CERN) yürüttüğü parçacık fiziği deneyleri için de yeni bir çalışma başlatarak, 2030'da devreye alınacak Geleceğin Dairesel Çarpıştırıcısı'nın (FCC) tasarım ve prototip üretim ekibine de dahil oldu.

İthalatı tersine çevirerek ihracata dönüştüren ve geliştirdiği projeyi diğer sektörlerde de uygulayan girişimci Firmamızı tebrik ediyor tüm girişimcilerimize örnek olmasını diliyoruz.

Dr. İlhami PEKTAŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.