Bisiklet kim tarafından nerede icat edilmiştir? Bisiklet hangi yıl icat edildi?

Bisiklet kim tarafından nerede icat edilmiştir? Bisiklet hangi yıl icat edildi?

Günümüzde pratik ve ergonomik yapıları dolayısıyla çok tercih edilen tekerli ulaşım araçları arasında yer alan bisikletler hakkındaki detaylar sürekli merak edilir.

Günümüzde pratik ve ergonomik yapıları dolayısıyla çok tercih edilen tekerli ulaşım araçları arasında yer alan bisikletler hakkındaki detaylar sürekli merak edilir. Hakkında bilgilerin oldukça yayın olduğu bisikletlerin kim tarafından hangi yıl icat edildiği çokça araştırılır. Peki, Bisiklet kim tarafından nerede icat edilmiştir? Bisiklet hangi yıl icat edildi?

Bir noktadan başka bir noktaya gitmek için kullanılan pratik araçların başında gelen bisiklet günümüzde spor aletleri olarak da tercih edilir. Trafik yoğunluğunun fazla olduğu lokasyonlarda özellikle tercih edilen ve pratik oluşuyla dikkatleri çeken bisikletler geçmiş zamanlarda ise insanların hayatında önemli bir yeri olduğu bilinir. Günümüze doğru olan süreçte ise teknolojiye ayak uydurarak evrilmeyi başaran bisikletler zorlu arazi şartları, düz asfalt, akrobasi gibi seçenekleriyle varlığını idame ettirir. Tarihte ulaşım aracı olmasının yanı sıra yük taşımak için de insanlara yardımcı olan bisikletlerle günümüzde yarışlar dahi düzenlenir. Öte yandan mekanizmasıyla spor aletlerine ilham olan bisikletlerin gelişiminde çok sayıda bilim adamının rol oynadığı bilinir.

BİSİKLET KİM TARAFINDAN İCAT EDİLMİŞTİR?

Tarihte bilinen ilk bisikleti Comte de Sivrac isimli kişinin icat ettiği bilinir. Sivrac tarafından icat edilen bisikletin günümüzde bilinen modellerden çok farklı olduğu ve pedalsız kullanıldığı bilinir. Kullanışlılık bakımından rahat fakat yorucu olan ilk model bisikletin sert ahşap olduğu ve gidonu olmaması nedeniyle vücudun hareketleriyle yön değiştirirdi. Daha sonra geliştirilen modellerde ise gidon ve sele yerleştirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.