Mehmed Sıddık ALADAĞ

Mehmed Sıddık ALADAĞ

(BÖLÜM 4) ANNE VE BABASINA LANET ETME,BİDATÇİYİ HİMAYE ETMEK.

Anne ve Babasına Lanet Etmek , Bidatçiyi Himaye Etmek
Allah , babasına ve annesine lanet edene, lanet etsin .

Allah'tan başkası adına hayvan kesene Allah lanet etsin . Bidatçiyi ( koruyup ) barındırana Allah lanet etsin . Arazi sınırını değiştirene de Allah lanet etsin.(müslim.c.6.s.84)

Bir kimse annesine ve babasına lanet ederse bü yük bir günah işlemiş ve kendini de Allah'ın lanetine hedef yapmış olur . Bunu bizzat yapmasa ve fakat sebep olsa , netice aynıdır .

Mesela bir şahıs , bir adamın anne sine lanet etse , bu hale öfkelenen kişi , aynı sözlerle kar şısındaki kimseye mukabelede bulunsa , buna sebep olan ilk şahıs , kendi annesine lanet okumuşçasına so rumlu olur .

Abdullah bin Ömer'in ( r.a. ) rivayet ettiği bir hadis - i şerifte Hz . Peygamber'in ( s.a.v. ) : " Kişinin ( kendi ) annesine babasına lanet etmesi , büyük günahların en büyüklerindendir . " buyurması üzerine ashap : quio ( nom - Ey Allah'ın Resulü ! Bir kişi , annesine ve babası na nasıl lanet edebilir ? dediler .

Resûl - i Ekrem :
- O , bir şahsın babasına söver , o da ( buna karşılık olarak ) onun babasına ve anasına söver ! buyurdu.(Buhari,c.7,s.69)Bidat , dinimizde olmayan ve sünnete aykırı bulunan husustur . Bunu yapan ve yayan kimseye " muhdis " denilmektedir .

Böyle bir şahsı korumak ve müessesesinde barındırmak , dinimizin tahrifine ve tanınmaz hale gelmesine yardım etmek olur. Bu manadaki bir himaye , İslam'a hıyanet olacağından , lanetlenmiş bulunmakta dır . Arazi sınırlarının değiştirilmesindeki vebalin büyüklüğü bir evvelki hadis - i şerifte açıklanmış bulunduğundan , burada sözü uzatmak istemiyoruz .

Ancak Ahd i Atik'te ( Eski Ahit'te ) de bu suçun lanetlendiğini bir defa da bu vesile ile tekrarlamak isteriz.(Tesnite kitabı,bab 28,bölüm 17). İbret sahiplerinin illetten uzak durmaları akli selim icabıdır .

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.