Gündüz DEMİRHAN

Gündüz DEMİRHAN

Borsa nereye kadar düşer?


Hisselerde ortak satışları var... Hatta halka arz sonrası belli bir süre ortak satışı yapılmayacak garantisi verilen hisselerde de bu durum yaşanıyor. Bunlardan biri de, hemşehrim olan eski bir bakanın oğlunun gemicilik şirketi... Oradaki olayı öğrenince biraz baktım...

Anlaşılan o ki, hükümete yakın ve işini ayarlayan patroncuklar kanun filan dinlemiyor.

Denetimden sorumlu SPK ise uyumaya devam ediyor. Gerçi bir inşaat şirketi ortaklarına borsa yasağı getirdi ama yetmez ki? Yasada hapis cezası verme yetkisi de var. Satışları iptal etme yetkisi var... Hani nerede?

Yeni halka arz olan enerji başta bir çok borsa şirketi patronları da taahhüt zamanları dolmadan hisse satışına başlamış.

Alarko, Sabancı ve Koç grubu gibi büyüklerin hisselerinde de milyon lotluk ortak satışı izinleri verilmiş. Kamu şirketleri de hisse satıp dolar almaya bsşlamış. TCMB rezervi bundan artmış biraz da... Bir milyar dolar kadar da Katar parası gelmiş.

Borsadaki son durum şu anlama geliyor ki; borsa biraz daha düşecek... Hisse satıp faize koşuyorlar.

Sonrası... Açık konuşmak gerekirse...

Ben bu yerel seçimlerde de sonrasında alınacak kararlarda da hiç iyi şeyler beklemiyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.