İbrahim Halil ER

İbrahim Halil ER

Çad'da 28 karisi olan adam

Hatanga Galanga, 28 karısı olan adam;
63 yaşında ve yaşının ağırlığını yansıtmaktan uzak, sağlıklı, abanoz ağacı rengi teninde, Kamerunun Kuzeyinde, Gobo doğumlu ve 2metre boyu ve 100 kg ağırlığında. Güleryüzlü, muzip tavırlı ve geveze.
Kamerundan Gounou-Gaya ya 28 karısından 23 ile 3-6 mayıs arası Mousseye kültürel festivaline katılmak için gelmişti. Festival boyunca neşeli kalabalık önünde karılarıyla gururlu gururlu dans etmişti. 
‘’’5 karımı Gobo da bıraktım benim ve benle beraber 23 karımın yokluğunda evle ilgilenmeleri için’’’ diyor, dudaklarında gülücükle.
Ama neden bu kadar kadınla evlenmişti?
Kendisi bu soruyu çok gülünç buluyor. Ve şöyle cevap veriyor;
Bu kadar çok kadın varken neden bir tanesiyle evleneyim ki!!!!!!!!
Ve, bu olağan üstü müstesna çok eşlilik durumunun 28 de kalmayacağını ve 12 tane daha alıp 40 a tamamlayacağını da ekliyor.
Bu benim kültürüm ve biz Mousseye ler de bu böyledir. Büyüklerimiz 80 kadına kadar evleniyordu, ben 28 ile idare ediyorum, ama 40 a kadar giderek, bu 80 lik rekorun yarısına ulaşıcam. Kadınlar arasında kıskançlık olmuyor ve aynı çatı altında uyum içerisinde yaşıyorlar. 
Bu 28 kadından 100 kadar çocuğu olan Hatanga Galanga 61 inin hayatta olduğunu ve bir 40 kadarının öldüğünü ve şu an 25 tane de torunu olduğunu iletti. İlk karısıyla 1983 te evlenmiş ve şu an karısı 54 yaşında. Karılarımı idare etmek hususunda özel bir sırrım yok, burdayım ve formdayım, iyi yerim, alkol almam, yanlızca meyve suyu içerim.
Çiftçi, inşaat müteahhitliği yapıyor(okul inşaatı) ve yol inşaatı konusunda da uzman ve sosyal durumundan şikayet etmeyen ve 28 karısıyla rahat yaşıyor.

cad.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.