Durmazlar ilk tramvay ihracatını gerçekleştirdi

Durmazlar ilk tramvay ihracatını gerçekleştirdi

Şubat ayında Polonya’nın Olsztyn kentinde gerçekleştirilen ihaleyi, tüm teknik spesifikasyonları uygun görülen ve en iyi teklifi sunan Durmazlar kazanmıştı.

Şubat ayında Polonya’nın Olsztyn kentinde gerçekleştirilen ihaleyi, tüm teknik spesifikasyonları uygun görülen ve en iyi teklifi sunan Durmazlar kazanmıştı. İlk etapta 12 tramvay üretimini kapsayan anlaşma doğrultusunda üretilen Panorama modeli araçlardan ilki tamamlanarak yola çıktı. İkinci aracın 18 Mart’ta gönderilmesi planlanırken, 12 aracın teslimi eylül ayında tamamlanacak. Durmazlar’ın kazandığı 12 araçlık tramvay ihalesinin bedeli yaklaşık 20 milyon Euro. İhalede ayrıca 12 adetlik bir ek opsiyon bulunuyor.

Anadolu Raylı Ulaşım Sistemleri (ARUS) Kümelenmesi üyesi Durmazlar’ın bugün yurt içinde farklı illerde çalışan 98 adet tramvay ve hafif raylı sistem aracı bulunuyor. Dünyanın yedinci tramvay markası olan İpekböceği’nin de üreticisi olan Durmazlar, aracını 2013 yılında Bursa’da raylarla buluştu. Ardından 2015 yılında Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ihalesi açılan 60 adet Hafif Raylı Sistem (HRS) ve 12 Adet çift yönlü tramvay projeleri izledi. Durmaray’ın yeni jenerasyon tasarımı olan Panorama ise 2016 yılında 8 araçla Samsun’da, çift yönlü 12 araçla da Kocaeli’nde hizmet vermeye başladı. Kocaeli Belediyesi’nin 2017 yılında yeniden açılan ihaleyle talep ettiği 6 araç ise bugünlerde Durmaray tesislerinde üretiliyor. Panorama, 210 yolcu kapasitesine sahip. Durmazlar ayrıca Eminönü-Alibeyköy hattı için 30 adetlik tramvay imalatına devam ediyor.

Yerli ve Milli firmamızı tebrik ediyor, başarılarının artarak devamını diliyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.