Ermaksan, Bursa'da saç teli inceliğinde yerli sensörler üretiyor

Ermaksan, Bursa'da saç teli inceliğinde yerli sensörler üretiyor

Enerji, inşaat, ulaştırma, denizcilik, havacılık, uzay, güvenlik, medikal ve sismoloji gibi alanlarda sıcaklık, basınç, titreşim, kuvvet ölçümlerine imkan tanıyan Fiber Bragg Grating (FBG) sensörlerini yerli ve milli imkanlarla üretiyor.

Şimdiye kadar 100'den fazla ülkeye makine ihraç eden Bursa'lı Ermaksan firması, enerji, inşaat, ulaştırma, denizcilik, havacılık, uzay, güvenlik, medikal ve sismoloji gibi alanlarda sıcaklık, basınç, titreşim, kuvvet ölçümlerine imkan tanıyan Fiber Bragg Grating (FBG) sensörlerini yerli ve milli imkanlarla üretiyor.

Çok hafif, küçük ve esnek yapısı sayesinde farklı malzemelere gömülü kullanılabilen yerli sensörler, özellikle hafifliğin ön planda olduğu uçak, kanat ve gövde yapılarında ve demiryolu ölçümlerinde tercih ediliyor.

ermaksan-bursada-sac-teli-inceliginde-yerli-sensorler-uretiyor.png

FBG sensör teknolojisiyle çok hafif bir fiber kablo ile tüm kanattaki hız, ısı, basınç, ivmelenme, titreşim, gerinim gibi parametreleri aynı hat üzerinden anlık olarak lazer ışınıyla ölçebiliyorsunuz. Yeni üretim sensörlerinin Türkiye'de satışı başladı.

ermaksan-bursada-sac-teli-inceliginde-yerli-sensorler-uretiyor-001.png

Türkiye’nin yüzde yüz yerli ilk lazer çipi, ilk lazer diyot modülü, ilk lazer ışın kaynağı, ilk 3 D eklemeli imalat teknolojisi, ilk Fiber lazer teknolojileri, ilk Titanyum ve demir tozu üretimlerini de gerçekleştiren Ermaksan firmamızı tebrik ediyor, başarılı projelerinin artarak devamını diliyoruz.

İlhami Pektaş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.