EYT'lilere bayram ikramiyesi ödenecek mi?

EYT'lilere bayram ikramiyesi ödenecek mi?

Mart ayında emekli olan EYT'lilere bayram ikramiyesi ödenip ödenmeyeceği merak konusu oldu.

EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) konusu Türkiye'de hala tartışmalı bir konudur ve halen net bir çözüme kavuşturulamamıştır. Bu nedenle, EYT'lilere bayram ikramiyesi ödeneceği konusunda net bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak, EYT'lilerin talepleri hükümet tarafından dikkate alınmakta ve konuyla ilgili çalışmalar yürütülmektedir. Eğer bu konuda bir karar alınırsa, kamuoyu ile paylaşılacaktır.

EYT NEDİR?

EYT, Emeklilikte Yaşa Takılanlar anlamına gelir. Bu kavram, 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olan ancak prim günü şartlarını sağlamalarına rağmen yaşları nedeniyle emekli olamayan kişileri ifade etmektedir. Bu kişiler, emeklilik yaşını beklemek zorunda kalmakta ve bu süre boyunca çalışmaya devam etmektedirler. EYT tartışmaları ise, bu kişilerin prim günü şartlarını sağlamalarına rağmen emeklilik yaşını beklemek zorunda kalmalarının adil olup olmadığı ve bu durumun düzeltilmesi gerekip gerekmediği konularında gelişmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.