Mustafa Cemal TOMAR

Mustafa Cemal TOMAR

FİLİSTİN'DE DESTEK İSRAİL'E LÂNET MİTİNGİ

FİLİSTİN 'E DESTEK, İSRAİL'E LÂNET MİTİNGİ

Dün yani 05.05.2024 tarihinde Türkiye'nin bir çok yerinde olduğu gibi, Samsun'da da İHH 'nın öncülüğünda "Filistin-Gazze'ye Destek, İsrail'e Lânet" mitingi düzenlenmişti. Ben de o mitinge katılanlardan birisiydim. Mitingle ilgili izlenimlerimi aktarmak istiyorum..

Çiftlik Caddesi üzerinden, 23 Nisan Ortaokulu'nun yanından 19 Mayıs Lisesine doğru ebeyce bir kalabalık katılım ile yürüyüşe başlandı. 19 Mayıs CAD.den dönülerek Gazi CAD'ne, oradan da sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'nda girildi. Yürüyüşe epeyce sayıda kişi katıldığı göze çarpıyordu. İlçelerden de protesto gösterisine eşlik etmek için gelenler oldu. Tanıdık simalar da bu arada gördüm. EBS de İHH ile ortak hareket etti. Üyelere mitinge katılım için bilgilendirme ve çağrı yapıldı.

Cumhuriyet Meydanı' nın 2/3'ü dolu gibiydi. Proğrama Büyük Camii müezzinlerinden biri olan hafız Murat Ölmez'in Saff Suresinin 10.11.12. Ayetleri ile Nasr Suresi'ni okudu. Ardından EBS Samsun Şube Başkanı Hamdi YILDIZ kürsüye çağrıldı. Başkan İsrail'in Filistin-Gazze halkına orantısız güç kullandığını, çocuk-hasta-yaşlı demeden teknolojinin son imkânlarını kullanarak soykırım yaptığını belirtti. Konuşmasının aralarında "Kahrolsun İsrail!!!" sloganları atıldı. Bildik bilgileri, sloganik bir ses tonuyla dinleyenleri heyecana getiren bir üslup içerisinde dile getirdi. Hükümetin son anda İsrail ile ticareti kesmesinin önemini ifade etti. Başta Cumhurbaşkanımıza ve hükümetine bu noktada mimnettarız ifadelerini kullandı. Ticaretin kesilmesi kararının altında imzası olanlara dua etti.07 Ekim 2023'ten bu yana bilinen 40.000 şehit, yüzbinlerin üzerinde yaralının olduğu, binlerce binanın yerle bir edildiğini belirten EBS şube başkanı, bu süreç içerisinde hükümetin yanlış icraatları noktasında tek kelime etmemesi dikkat çekti. Muhalefet partilerine ise dolaylı yoldan eleştiriler yöneltti. İsrail'le beraber hareket ettiklerini, Hamas Örgütü'ne terörist diyenlerin esas teröris kendileri olduğunu ifade etmeye çalıştı. Konuşmasına kısa aralar vererek İsrail'i lânetleyen sloganlar atıldı. Başkanın heyecanlı konuşması ara.ara alkışlandı.

EBS başkanından sonra meşhur ilahiyatçı hocaefendi Dr. İhsan ŞENOCAK kürsüye davet edildi. Şenocak kürsüye hakimdir. Anadolu'nun çeşitli yerlerinde onlarca konferans vermiştir. Dinleyicilerini konuşmasıyla heyecana getirmesini iyi bilir. Çok yönleri vardır, bir ara İslâm Vakf'ında verdiği tefsir derslere katıldım. Beş-on sefer de bizzat konferansların canlı olarak dinledim. Bir-iki TV proğramlarını da izledim. Bazı bilgilerinden ve değerlendirmelerinden istifade ettiğimi söyleyebilirim.

Ben deniz her ne kadar ilâhiyatçı sıfatı taşımasam da bir müslüman olarak, gerek siyasi gerek islâmi olarak dünyadaki gelişmelerden haberdar olduğumu söyleyebilirim. O yüzden bir çok konuda değerlendirmelerde bulunuyorum, kanaatkerimi ve farkındalıklarımı kaleme alarak ilgililerle paylaşmayı kendime vazife bilirim.

Bu kapsamda Dr. ŞENOCAK Hocanın konuşmasını dinleyen ve videoya çeken birisi olarak bir kaç cümle ile değerlendirmek isterim.

Dr. ŞENOCAK konuşmasının başında "Filistin-Gazze" olayını Peygamber sav'in Mekke dönemine benzeterek başlatmıştı. Günümüzdeki olayları Peygamberimiz sav'in dönemindeki olaylarla ilişkilendirmek genellikle dikkat çekmek, milleti heyecana getirmek, olaya önem kazanırmak için yapılır. Bazen kurulan bağlantılar çok yanlış olabiliyor. M.Akif ERSOY'un Çanakkale Şehidleri için " Bedrin Arslanları ancak bu kadar şanlı idi" demesi gibi...Halbuki Bedrin Arslanları ile Çanakkale Şehidleri hiç bir şekilde kıyaslanamaz.Bedir Muharebesinin Komutanı Peygamberimiz sav idi. Çanakkale'de Deniz Zaferinin bilinen meşhur komutanı Alman Limon Von Sanders'ti. Bir kere buradan bakıldığında kıyaslamanın ne kadar yanlış olduğu ortaya çıkıyor. Şehitliğin dereceleri vardır. Çanakkale'de islâm ve vatan uğruna ölen her neferimiz şehittir. Onda hiç şüphe yoktur. Bedirle kıyaslama yapılmasının nedeni anlatımı güçlendirmek için olsa da yanlıştır.

Dr. Şenocak Hoca'nın bu benzetmesini şahsım olarak hiç doğru bulmadığımı vurgulamak isterim. Şenocak konuşmasının devamında İslâm Davasının mukaddes bir dava olduğunu, Allah Teâlâ'nın nusretinin daima inananlarla beraber olduğunu, eninde sonunda zafer islâmın olacağını belirterek biz izleyicilere umut ve heyecan verdi. Zalimin zulmünün hiç bir zaman payidar olamayacağını Akdeniz'in yakında İsraillilere mezar olacağını göreceksiniz müjdesini verdi.

Gazze ve dolayısıyla Filistin Halkının şu an, sahabi efendilerimizin Mekke dönemini yaşadığını belirtti. Medine dönemi ve Mekke'nin Fethi gerçekleşip Mekke tekrar müslümanların eline geçtiği gibi, Gazze-Kudüs de müslümanların olacaktır dedi. Tarihten örnekler verdi.

Ne hikmetse Terör İsrail'in bu vahşi karliamı karşısında İslâm Ülkelerinin tutumu ile ilgili eleştirel de olsa bir cümle etmemesi doğrusu dikkatimi çekti. 8 ay boyunca İsrail'in bu orantısız katliamı karşısında Ak Parti Hükümeti kendi içinde izlenen politikalarla ilgili kendi kendini eleştirdiği halde ŞENOCAK Hocaefendi hükümetin tutumu ile ilgili tek bir kelime etmemesi dikkat çekti.

Programın sonunda Samsun İl müftüsü Seyfullah ÇAKIR Bey uzun uzun bir dua yapt. İçerik olarak dua çok güzeldi. Allah Teâlâ müftümüzün duasını kabul ve makbul eylesin.

Peygamberimiz sav'den rivayet edilen bir Hadis-i şerife göre;

Ebû Saîd (el-Hudrî) diyor ki, “Resûlullah"ı (sav) şöyle derken işittim: "İçinizden biri bir kötülük görürse onu eliyle, buna gücü yetmezse diliyle değiştirsin; buna da gücü yetmezse kalbiyle (ona karşı kin ve nefret beslesin). Bu ise imanın asgarî gereğidir."

Bizler elimizden bir şey gelmiyor. Yanlışlıklara ve zulme karşı kalbimizle sonuna kadar buğzediyoruz. İnşallah bu vebalden kurtarırız. Selâm ve Dua ile...

07.05.2024

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.