Prof. Dr. Seyit Mehmet ŞEN

Prof. Dr. Seyit Mehmet ŞEN

FK KURALLARIYLA DUYGUSAL NÖBET GEÇİRENLER!

FK bu milleti maskeye öylesine alıştırdı ki; FK’nın lutfuyla dışarıda maske takmamak serbest olsa da; yapılan anketlerde, maskelilerin %70’i maskeyi çıkarmayız diyorlar.

Oysa FK’nın kuralları gereği dışarıda bile maske takmak gerekirken, Serhat Şehrinden bir arkadaşımın bildirdiğine göre, orada sokakta maske zaten takılmadığı gibi; Camiye maskeli gelene, cami cemaati ‘hasta mısın’ diye soruyormuş.

Yani, o serhat şehrinin insanları FK kurallarını zaten çiğnemişler.

Diğer taraftan:

FK kurallarının en sıkı uygulandığı zamanlarda bile, sosyetenin 5-10 bin lira vererek gittiği konserlerde FK kurallarının hiç geçerliliği olmadı.

Öyle ki cami cemaati bir saf atlayarak oluşturduğu saf düzeninde birbirlerine 1,5 m mesafe ile saf tutarken; 5-10 bin liralık konserlerin müşterileri omuz omuza, ağız ağıza konser salonlarını doldurdular.

Ve bir şey daha:

Batının ekonomik bakımdan gelişmiş ülkelerinde (insanî bakımdan hiç gelişmemişlerdir) sokakta maske takmanın kaldırılması aylar öncesinden gerçekleşti.

Yani FK, maskeyi dışarıda serbest bırakarak, bu milletin aklıyla alay ediyor.

Batının insanına aylar öncesi verdiği hakkı, aylar sonrası ‘bir sürü korku cümlesiyle’ anca veriyor.

Tıpkı kimilerinin tapındığı DSÖ’nün o meşhur hapı tedavi rehberinden çıkardıktan sonra, bir yıl daha bu millete kullandırdığı gibi…

Elbet istisnası vardır…

Fakat, gerek insanlar arasındaki gerekse ülkeler arasındaki kavgalarda ‘asıl sebep’ tamamen ‘duygusaldır!’

Gün gelecek, FK kurallarının ‘doğal’ sonucu olarak kimlerin ‘duygusal tırmanışlar’ yaşadıkları ayan beyan ortaya çıkacak.

Rabbim o güzel günleri ‘isteyen kullarına’ göstersin!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.