Mustafa Cemal TOMAR

Mustafa Cemal TOMAR

HAKKIMI HELAL ETMİYORUM

HAKKIMI HELAL ETMİYORUM

Ben bir partiye oy verdim mi, onu beş yıl eleştiremem.Zira beş yıllık vekaletimi o partiye verdim. Beş yılın sonunda değerlendiririm. Ya devam, ya da tamam derim.

Beş yıl boyunca söz konusu parti iktidara gelir de icraat olarak ne yaparsa bir seçmen olarak ben de mes'ulum. Günahına da sevabına da ortağım. Sandık başına gittiğimde, mührü elime aldığımda bu önemli noktaları mutlaka dikkate alırım. Şuurlu bir müslümanın tavrı bu olsa gerektir.

Geçenlerde bir arkadaş grubuyla otururken, oy vermenin sorumluluğunu ifade eden kısa bir açıklama yaptım: "A partsine x+1 kişi oy vermiş olsun. B partisine x kişi oy vermiş olsun. Bu durumda A partisi seçimi kazanır ve iktidar olur. A partisi yani hükümet yaptığı yanlış icraatlardan dolayı B partisine oy verenleri de olumsuz etkileyecektir. Bana göre B partisine oy verenler A partisinin seçmenlerinden "Yevmi Kıyamette, Mahkeme-i Kübra'da" hak talebinde bulunacaklardır. Zira sizin oylarınızın yüzünden bizler dünyada çok zarar gördük diyeceklerdir" dedim. Masadakilrrin bazıları bana göre bilgisizce ve kendi çıkarlarına uymayan bir açıklama olduğundan bu görüşüme şiddetle karşı çıktılar. Onlar şiddetle karşı çıksa da sonunda hak yerini bulacaktır inşallah.

Sen efendim bir siyasi partiyi destekleyeceksin, o parti iktidar olacak, sen ve yandaşların iktidarın imkanlarından sonuna kadar istifade edecek. Öbür taraftan diğer partilere oy verip kaybedenler her türlü imkanlardan yoksun bırakılacaklar. Burada Yevmi Kıyamette, Mahkemeyi Kübra'da bu yapılanlar sorgulanmıyacak. Öyle mi?

Hadi ordan!!!!

Diğer taraftan şimdi gelin görün ki, zamlar sağanak yağmuru gibi üzerimize yağmaktadır. Bu zamlardan kârlı çıkan azınlık kesim vardır. Büyük ekseriyetimiz ise zamlardan zarar görmekteyiz.Bu zamları yaparak çebimizdeki alın terimizle kazandığımız parayı çalanlar, bu fiiliyatı işlemeye yetki verenler indi ilahide kesinlikle sorumludur. Bu sorumluluktan asla kurtulamayacaktır. Bu kapsamda günahı olmayıp zülme uğrayanlar, zulüm yapanlara ve destekçilerinden mutlaka hakklarını alacaklardır. Zulüm payidar değildir.

Benim kanaatimce bu zam yağmurları aralıksız devam edecektir. Küresel iklim değişikliği bizim ekonomimizi de vurdu. Daha önceleri zam yağmurları seyrek bizim memleketimize uğruyordu. Şimdi gün yok ki zamlanmayan bir şey çıksın.

Kar topu gibi ekonomik kriz büyüyerek üzerimize geliyor. Bu kar topunu küçültecek ya da durduracak hiç bir hamle yapılmamaktadır. Hazinemizin açığı her geçen gün çığ gibi artmaktadır. Demek ki krizin büyüğü önümüzde duruyor.

Lakin yönetenlerin biz seçmenler kadar suçu yoktur. Algı operasyonlara kapılarak mevcut iktidara destek olanların hiç sorumluluğu yok mu Allah aşkına. " Nasılsanız öyle yönetilirsiniz" Hadis-i Şerifi unuttuk mu? Bir ilimizde yüksek oranda hükümetimize oy çıkmış bu son seçimde. Aynı seçmen fındık fiyatının fazla verilmesi için yürüyüş yapacakmış. "Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu" demezler mi?

N.f.k bir şiirinde der ki;

Sabrın sonu selamet

Sabır hayra alamet

Bela sana kahretsin

Sen belaya selam et.

Sabretmekten ve olup bitenleri seyretmekten mada yapacağımız bir şey yok. Selam ve Dua ile...

18.07. 2023

Başöğretmen

M.Cemal TOMAR

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.