HAMAS NEDEN YAPTI?

Beşir İyidiker diye bir ağbimiz var; kendisi buraları pek sevmez, ama biz aramızda yazışırız.

"Beşir ağbi, nedir bu mevzu?" diye sorunca, aşağıdaki satırları önüme attı...

Ben de sizlerle paylaşayım istedim.

Başlığı da ben koydum. Yazıyı da ben redakte ettim.

......................................................

İsrail’deki Yahudilerin tamamı başta ABD olmak üzere bir başka ülkeye gidip orada yaşayabilirler.

Zaten en az %50’si bir başka ülkenin de vatandaşı.

İsrail’de yaşamayı tercih eden Yahudilere büyük imkanlar sağlanıyor. İsrail’de yaşayan Yahudilerin sadece bu imkanlar sebebiyle İsrail’i tercih ettiklerini söylemek bir ölçüde doğru olur, ama eksik de olur.

İsrail’de yaşayan Yahudiler biraz da bu ülkede yaşamanın bir görev olduğuna inandıkları için yaşıyorlar.

Benzer şeyleri Filistin’de yaşayan Filistinliler için de söylemek mümkün.

Filistin’de yaşayan Filistinliler de isterlerse Filistin’i terk edip başka bir ülkede daha keyifli bir hayat sürdürebilirler.

Ama onlar da Filistin’de yaşamanın bir görev olduğuna inanıyorlar.

Yani her iki taraf için de orada kalmak veya orayı terk etmek gibi seçenek var.

Her iki taraf için de orada kalmanın temel motifi görev duygusu, orayı terk etmenin temel motifi de daha güvenli bir hayata kavuşmak!..

Paki, şimdi de soralım: Kimin canı daha tatlı?

Elbete can herkes için tatlı, ama zenginin canı daha tatlı...

Filistinliler daha fakir olduklarına göre onların o toprakları terk etmeleri eğilimi Yahudilerin o topakları terk etmeleri eğiliminden daha zayıf...

Yani o topraklar ne kadar güvensiz olursa Yahudiler o toprakları daha kolay terk ederler.

Filistinliler bunu bildikleri için ölümü göze alıp o toprakları daha güvensiz hale getirmeye çalışıyorlar ama Yahudiler de her defasında daha fazla Filistinliyi öldürerek Filistinlilerin umutlarını tüketmeye çalışıyorlar.

O toprakların etrefındaki ülkelerde bir milyara yakın Müslüman yaşadığına göre Yahudilerin o tapraklarda tamamen güvene kavuşmaları için bu bir milyar insanın yok edilmesi lazım.

Yani Gazze’deki 2,5 milyon insanı öldürmek veya sürmek mümkün olsa bile Yahudiler bir bakıma hiç bir şey elde etmiş olmayacaklar.

“Ölümü ancak manyaklar göze alır” diye düşününce Filistinlilerin yaptıkları anlamsız görülebilir ama “Ölürsem şehit olurum” diye düşünenler için Filistinlilerin bu zamana kadar yaptıkları ve şu son yaptıkları son derece anlamlı görünüyor.

..................................................

Dedikten sonra; "Ağbi Gazzeliler Nasıl Kurtulur?" diye sorunca...

Şöyle cevap verdi:

İsrail epeyce Gazzeli öldürdükten sonra ABD, Körfez’deki petrol zengini Arap ülkelerine “Verin paraları bağışlayım Gazzeli kardeşlerinizi” diyecek.

Ne dersiniz, bu ülkeler ABD’ye rüşvet vererek Gazzeli kardeşlerini kurtarma yoluna giderler mi?

Bu ülkeler ABD’nin bu teklifini reddederlerse ABD “O zaman size başka türlü de dokunurum haaa!” diyecek. Eh, sonucu tahmin etmek zor değil.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.