Mustafa Cemal TOMAR

Mustafa Cemal TOMAR

İÇERDEN YEMLENMEK, DIŞARDAN BESLENMEK

İÇERDEN YEMLENMEK, DIŞARDAN BESLENMEK

İnsan olarak bizim iç-dış düşmanımız vardır. İçimizde nefsimiz, dışımızda şeytan ve şeytana benzeyenler. Melek gibi görünüp şeytan gibi zarar verenler de var. Bu arada iç-dış dostlarımız da var. İçimizdeki dostumuz " bozulmamış vijdanımız, dışardaki dostlarımız melekler ve bizi hayır ve hasenata götüren yiğitlerdir, salih amellerimizdir, bu kapsamda rehberimiz ve önderimiz Rasulullah sav'dir, Kur'an'ı Kerim'dir.

Her ülkenin kendine göre iç ve dış düşmanları vardır. Bu kapsama dünyada en gelişmiş ülkeler bile dahildir. Dünya var olduğundan bu yana her ülke iç ve dış düşmanlarıyla mücadele etmiştir, etmektedir. Savaşsız bir gün bile yeryüzü görmemiştir. Dünyada her saniye münferit olaylara şahid oluyoruz dersek abartılı bir cümle kurmuş olmayız.

Bizi bile, iç ve dışı düşmanlar sardığına göre, düşmanları bertaraf etmek için mücadeleye devam etmemiz gerekmektedir. Başka türlü dünya imtihanını kazanamayız.

Ülkeler de varlıklarının devamı, ülke insanlarının bağımsızlığı için, iç ve dış düşmanlarıyla mücadele etmek zorundadırlar. Başka türlü varlıklarını devam ettirenezler.

Bu konunun önemine binaen şu bilgilere yer vermek istiyorum:

Bir kaç gün önce Cumhur İttifakınn küçük ortağı Devlet BAHÇELİ'nin TV ekranlarında konuşmasına denk gelmiştim. Konunun başlığını onun ağzından duymuştum. Sayın Devlet BAHÇELİ, vatanın birliği konusundaki hassasiyeti bilinmektedir. Devlet Bey'in konuşmalarını hazırlayanlar bu manada yazıları güzel hazırlıyorlar. Devlet Beyin konuşmalarının tamamına katılmamız söz konusu değildir. Yalnız zaman zaman kayda değer cümleler kurduğu aşikârdır.

Halk arasında şöyle bir söz vardır. "Dünyada vatan, ahirette iman" diye. Bu söz dünyada vatanın ahirette de imanın önemini vurgulama açısından güzel kurulmuş bir cümle olduğunu söyleyebiliriz.

Yaklaşık 32 yıl önce vatani görevimi er rütbesiyle ifa etmek üzere, 4-11 Eylül 1919 tarihinde İstiklâl Harbi arefesinde Anadolu'nun en güvenilir yer kabul edildiği, Sivas Kongresi'nin yapıldığı İlimize gittim. Asker ocağına teslim olmadan önce bir akşam öğretmenevinde kalıyım dedim. Odaya çıktığımda benim gibi genç olan biriyle karşılaştım. Sırpların zulmünden kaçıp Türkiye'ye sığınan mültecilerden biri olarak kendini tanıttı. Sınıf öğretmeni olduğunu, Sivas'ın Yıldızeli ilçesinden 40 km uzağında bir dağ köyüne öğretmen olarak atandığını söylemişti. O zaman Şubat ayının sonlarıydı ve Sivas çok soğuktu. O kişinin bahsettiği yer ise Türkiye'nin Sipirya'sıydı."Orada nasıl kalacaksın, çok mahrum ve soğuk yer" deyince;

Bana şu dersi verdi:

- Siz vatansızlığın ne kadar zor olduğunu bilir misiniz? Biz vatanın tehlikeye girdiği, güvenin olmadığı, canımızın ve malımızın emniyette olmadığı bir yerden buraya geldik. Bağımsız ve güvenilir bir ülkenin kıymetini çok iyi biliyoruz. Canımız, namusumuz ve malımız emniyette şu anda. Kurban olurum Türkiyeme ve onun her karış toprağına. Her noktasında görev yapmaya hazırım" deyince; doğrusu nereye uğradığımı şaşırdım.

Vatanın ve bağımsız olmanın önemi ancak bu kadar anlatılırdı. Bu söz üzerine diyecek bir şey bulamadım.

Vatanımız tarih boyunca jeopolitik ve jeostratejik açıdan dünya gezegeninin çok önemli noktasında bulunmaktadır. Anadolu bir çok medeniyetlerin de beşiği durumundadır. Şanlı tarihimiz kahramanlıklarla ve emsalsiz destanlarla doludur. Müslümanız ve aynı zamanda İslâm ülkelerinin öncüsü durumundayız. O bakımdan dünya gezegeninde bizim düşmanımız çoktur. Bu düşmanların bir kısmı vatanın içindedir ve içerden yemlenmektedir dışardan da desteklenmektedir. Bu münafık düşmanları bir bir tespit edip gerekli ders verilmeli, derhal önlem alınmalıdır. Dışardaki düşmanlar bellidir, gerekli tetbir alınması kolaydır. Genellikle kaleler içten yıkılır. Her dönemde dahili ve harici bedbahlar olacaktır. Osmanlı İmparatorluğu içten yıkıldığı gerçeği unutulmamalıdır.

İçten yemlenen vatan düşmanları her alana dağılmış vaziyetteler. Kamufle olmasını çok iyi bilmektedirler. Donanımlı ve eğitimlidirler. Bizden birileri gibi yaşarlar, çevrelerine güven de verirler. Siyasilerimiz bilmeden onları önemli makamlara da getiriyor olabilir. O kimseler ki parti dahi kurmuş olabilirler, DİB' nın çeşitli kademelerinde önemli görevlerde de bulunabilirler.

O bakımdan bize durmak yakışmıyor. Daima, her alanda çalışacak, vatanımızın akibeti üzerinde proje geliştirmeye çalışan şer odaklarını deşifre edecek uzman ekibe ihtiyacımız vardır. Şimdilik bu konuda uzman ekibimiz var olduğuna inanıyorum. Gelecekte de olmalıdır.

Bu vatan hepimizin. Bir vatan daha bulmamız mümkün değildir. Bu cennet vatanımızın kıymetini bilelim ve şu duaya amiin diyelim.Rabbimiz! Camilerimizi ezansız, milletimizi vatansız, vatanımızı bayraksız, kalplerimizi imansız eyleme. Amiin. Selâm ve Dua ile...

17.01.2024

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.