IRAK GERİLİMİ ARTIRIYOR!

IRAK GERİLİMİ ARTIRIYOR!

Irak'ın Musul kentindeki Başika kampında eğitim için bulunan Türk askerinin çekilmesini isteyen Irak Başbakanı Haydar el İbadi'den Cumhurbaşkanı'na bir yanıt daha geldi.

Geçtiğimiz günlerde Irak Merkezi Yönetimi, Musul'daki Başika kampında eğitim için bulunan Türk askerinin varlığının yasadışı olduğunu açıklayarak Ortadoğu'da yeni bir gerilimin fitilini ateşlemişti. Konuyla ilgili olarak Amerika Birleşik Devletleri, Irak Hükümeti'ni destekleyen açıklamalarda bulunmuştu. Türkiye'nin cevabı ise gecikmemiş, hem hükümet tarafından hem de cumhurbaşkanlığı tarafından art arda açıklamalar gelmişti.

 

Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Haddinizi bilin." açıklamasının ardından Irak Başbakanı Haydar el İbadi sözcüsü aracılığıyla bir açıklama daha yaparak "Türkiye'den gelen açıklamalarla güvenlik ve hukuk meselesi kişisel probleme dönüştürülüyor. Anlaşılan Türkiye Irak'la sorun çözmek için ciddi değil." ifadesini kullandı.

 

"Önce haddini bil!"

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı İbadi için "Sen benim muhatabım değilsin. Kıratımda, kalitemde, seviyemde değilsin. Senin Irak'tan bağırıp çağırman bizim için hiç önemli değil. Biz bildiğimizi okuyacağız, bunu böyle bilesin. Kim bu? Irak Başbakanı. Sen önce haddini bil." sözlerini sarf etmişti. AFP'ye konuşan İbadi'nin sözcüsü de Erdoğan'ın bu sözlerle "fitili ateşlediğini" iddia etti.

 

Açıklamayı Yalanladılar!

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Başika üssünü kurmamız için kendilerinin Sayın Davutoğlu döneminde bizden talepleri oldu." sözleriyle Türk askerinin Musul'daki varlığına yönelik yaptığı açıklama, Irak Başbakanlık Enformasyon Dairesi tarafından yayımlanan bildiride yalanlandı. Türkiye'nin konuyu saptırdığı iddia edilen açıklamada Irak'ın "zafer gününün yakın" olduğu kaydedildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.