İsrail Boykotunda yeni bir rekor kırıldı.. Troy kart nedir? Troy'a nasıl üye olunur?

İsrail Boykotunda yeni bir rekor kırıldı.. Troy kart nedir? Troy'a nasıl üye olunur?

Türkiye'nin ödeme sistemi olarak tanımlanan ve Bankalararası Kart Merkezi tarafından geliştirilen Troy'a geçişler arttı. Türk vatandaşları, ABD ve İsrail menşeili olan Mastercard ve Visa'yı boykot ederek yerli ödeme yöntemi Troy'a hücum etti.

Türkiye’deki tüm ATM ve POS’larda geçerli olan Troy'un kart sayısı bugün itibarıyla 19 milyona ulaştı.

ABD ve İsrail menşeili olan Mastercard ve Visa'yı boykot ederek yerli ödeme yöntemi Troy'a hücum eden vatandaşlar bankaların yolunu tuttu. Yerli ve milli ödeme sistemi Troy'un kart sayısı bugün itibarıyla 19 milyona ulaştı.

MASTERCARD VE VİSA’YA BOYKOT

İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamların yankıları davam ederken, vatandaşlar sosyal medyada, ABD ve İsrail menşeili olan Mastercard ve Visa'yı boykot ederek yerli ödeme yöntemi Troy'a geçme çağrısı yapmıştı. Türkiye’nin Nisan 2016’da piyasaya sürdüğü yerli ödeme sistemi Troy rekorlar kırmaya başladı.

YERLİ VE MİLLİ

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından 2023 yılında yüzde 100 nakitsiz ödemeyi hayata geçirmeyi hedefleyen Troy ödeme sistemini kullanan banka ve elektronik para kuruluşu sayısına her yıl yenileri ekleniyor. Türkiye bankacılık ve finans sektörünün ortak çabalarıyla Bankalarası Kart Merkezi çatısı altında hayata geçirilen Troy; banka kartı, kredi kartı ve ön ödemeli kartlarda yer alan, alışveriş yapmayı ve ATM’den para çekmeyi sağlayan teknolojik altyapı ve marka olarak hizmet veriyor.

PEKİ TROY’UN FARKI NE?

Troy kartlı ödemeler için bir platform sağlayıcı. Troy, dünya standartlarında, dünyadaki örneklerle aynı hizmeti vererek sektörel verimliliği sağlayacak. Troy’un doğrudan faydasını ödeme sistemleri görecek ve bu da uzun vadede Türkiye’ye kazandıracak. Troy kart çeşitlerine göre Troy logolu kartları lisanslı banka ve finans kuruluşlarından temin edebilirsiniz. Türkiye'de Troy kartı destekleyen 18 banka ve 3 elektronik para kuruluşu bulunmakta.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Troy logolu kart sahibi olabilmek için bankanıza Troy logolu kart istediğinizi belirterek banka veya kredi kartı başvurusunda bulunmanız yeterli olacak. Bankaların pek çoğu mevcut kredi kartınızı borç, taksit gibi ayrıntılarıyla birlikte Troy kartınıza taşıyabiliyor.

TROY BANKA KARTI VEREN FİNANSAL KURULUŞLAR

Akbank

Aktif Bank

AlBaraka

Anadolubank

QNB Finansbank

Garanti BBVA

Emlak Bank

TEB

YapıKredi

Ziraat Bankası

Türkiye İş Bankası

VakıfBank

Vakıf Katılım

Halkbank

ING

KuveytTürk

Türkiye Finans

TROY ÖDEME SİSTEMİNE GEÇMEK İÇİN BANKALARINA BAŞVURANLARIN YORUMLARI:

????Akbank'ı aradım, Troy istiyorum dedim. Olmaz derseniz kartımı birazdan kaybedeceğim dedim :)) başvuruyu hemen aldılar. (E.K)

????Garanti bankasi telefon bankaciligindan 5 dakikada basvurumu aldilar. 5 gune teslim olacagini soylediler. Mevcut musterisiydim. Yurtdisi isleme kapali sadece. (S.O)

????Kuveytturk Troy kart bulunmaktadır. Şubelerde anında basım gerçekleştirilmektedir. (D.R)

????Ziraat hiç ikiletmedi (T.Ü)

????Kuveyt Türk mobil şubede kart başvuruları bölümünden online başvuru yapılabilir. Benimki hemen onaylandı, sanal kartımı da oluşturdum. Fiziksel kart da eve gelecek. (M.E)

????Akbank için bankaya gitmeye gerek kalmadan sadece müşteri hizmetlerine bağlanarak halledebiliyorsunuz. (D.İ)

????İşcepten bir dakikada hallettim (F.F)

????Vakıfbank internet bankacılığından Troy başvurusu yapılabiliyor (A.O)

????Bankam YKB az önce arasım, banka kartımı, kfedi kartımı ve 2 adet ek kartımı Troy kart ile değiştiemek istediğimi ilettim..uygulama üzerinden bir onay işlemi yaptım. hepsi bu kadar. (A.L)

????Yapı Kredi Gold hemen geçti, Platin’de olmadı, yeni kart talep ettik. İş Bankası’nda da yeni kart talebi yaparsak olabileceğini söylediler, uygulamadan başvurduk ve hemen onaylandı. İki bankanın da müşteri hizmetleri yetkilisi aynı özelliklerin devam edeceğini söyledi. (S.D)

????Halkbank'ı aradım, Mastercard kartımı Troy'a geçirmek istiyorum dedim, adres istendi, hepsi toplam iki dakika, işlem tamam. (M.M)

Gördüğünüz üzere çok basit ve kolay bir şekilde bu geçiş gerçekleşebiliyor arkadaşlar. GSM operatör değişikliği gibi.

Burada da bizim eksikliğimiz böyle bir sistem ve altyapı olmasına rağmen yeteri kadar reklam, bilgilendirme ve uyarı yapılmamasıdır. Maalesef kronik rahatsızlığımız bu bizim.

Sadece Filistin cephesinde siyonsti destelemiyor visa ve mastercard. Suriye'de, Libya'da, Afrika'da, Irak'ta ve hemen her yerde karşımıza dikilen terör örgütlerini de finanse ediyor. HEm de oturdukları yerden.

Bu vesileyle hem milyonlarca dolar ülkemizde kalacak, hem de bu tekere ciddi bir çomak sokulacaktır arkadaşlar."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.