Kardemir Yerli ve Milli Marka Tren Tekeri İhracatına Başladı

Kardemir Yerli ve Milli Marka Tren Tekeri İhracatına Başladı

Kardemir, yerli ve milli BA318 ve BA004 tipi demir yolu yük tren tekerlerinin ihracatına başladı.

Avrupaya 30.000 adet ihracat için anlaşma yapıldı. Böylece Türkiye, Kardemir ile Dünya'da demir yolu tekeri üreten 16. üretici ülke oldu.

Türkiye, çok kısa süre içerisinde Çin'den ve Rusya'dan ithal ettiği demir yolu tekerlerini KARDEMİR'in yerli ve milli tekerleri ile yarı fiyatına karşılayacak. Ayrıca, Kardemir'in üretim planlamasında önümüzdeki yılda 200 bin tren tekeri üretmesi ve 150 bin adet tekeri de ihraç etmesi hedefleniyor. Fabrika'da zamanla Yüksek Hızlı Tren tekerine kadar yerli ve milli marka olarak tüm raylı sistem teker tipleri üretilecek, ülkemizde yerli tekerler kullanılacak ve ihracat yapılacak.

Milli stratejik kararla yerli olarak yatırım yapan ve milli marka teker üretimine başlayan Kardemir yönetimini ve tüm emeği geçenleri tebrik ediyor, başarılarının artarak devamını diliyoruz.

Ülkemize ve Raylı sistem sektörüne Hayırlı olsun.

İlhami Pektaş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.