KCK, hava saldırısıyla ilgili yaptığı İlk Açıklama

KCK, hava saldırısıyla ilgili yaptığı İlk Açıklama

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı, PKK’ye yönelik hava saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı, PKK’ye yönelik hava saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

“Şu anda yapılması gereken tek yol vardır. Bu da demokrasi güçlerinin bir araya gelerek ittifaklarını genişletip Erdoğan’ın faşist ve çete güruhuna karşı demokrasi ve Özgürlük Mücadelesi’ni yükseltmek olmalıdır.

“II. Dünya Savaşında faşizme karşı “Geçemeyecekler” sloganıyla demokrasi güçlerinin ayağa kalkarak direnişe geçmesi gibi demokratikleşme ve köklü barış sloganıyla demokrasi güçlerinin mücadelesi yükseltilmelidir.

“Kuşkusuz soyut ve politik hedefi olmayan barış söylemi yerine, demokratikleşme, Kürt sorununun çözümü ve kalıcı barış sloganının esas alınması mücadeleyi demokratikleşme ve tüm sorunların çözümünü sağlatan düzeye kavuşturacaktır.

“Bu temelde Türkiye’nin demokratikleşmesi ve tüm sorunların çözümünü sağlatmak hedef alınmalıdır. Tüm demokrasi güçlerinin Kürt Özgürlük Hareketi’yle birlikte ve birbirini tamamlayan mücadele içine girmesi, Tayyip Erdoğan ve ekibine karşı başarının anahtarı ve güvencesi olacaktır.

“II. Dünya Savaşında bir papazın “Sıra bize geldiğinde beni savunacak kimse kalmadı” demesi durumuyla karşılaşmamak için yapılması gereken budur. Bu temelde halklarımızı ve demokrasi güçlerini hiç gecikmeden derhal mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.