İbrahim Halil ER

İbrahim Halil ER

KELİMELERİN MAHREMİYETİ

Kelimeler vardır, insanı dinden çıkarır. Kelimeler vardır insanı imana getirir. Herşey kelimelerle başlar. İnsana ilk öğretilen de kelimelerdir. Son sözde kelimeler olacaktır. İmanın ilk basamağı da kelimelerdir.

Bu nedenle kelimeler önemlidir.

Hem bu dünya için ve hem öbür dünya için...

Bu dünyada insanlar arasında kullanılan bazı kelimeler vardır ki mahremdir ve sadece mahrem kişilere kullanılır.

Bunlar: Canım, sevgilim, aşkım, hayatım gibi....

Bu kelimeler, çok mahremdir ve sadece mahremimize kullanırız. Onlara karşı kullandığımız zamanda arkasında derin anlamlar barındırır. Yürek hoplatır, sevgi tomurcukları eker veya geliştirir.

Bu kelimelerin içinde kendine ait bir kutsiyet vardır ve bu nedenle mahremleri dışında kullanılması yanlış anlamlara gelir.

Bu kelimeler malesef günümüzde hoyratça kullanılmakta, yanlış ellerde iğfal edilmektedir.

Kelimenin taşıdığı gizem yok olmaktadır.

Kelimenin arkasındaki muhabbet, mahremiyet ve sevgi yok olmaktadır.

Bu kelimeleri eşlerimiz ve mahremlerimiz dışında kullandığımızda yanlış intibalara neden olacağından kullanmamalı ve bu kelimelere hak ettiği değeri vermeliyiz.

Kelimeler bizim namusumuzdur.

Kelimeler yanlış insanlara karşı kullandığında bu namus ve mahremiyet kirlenmiş olur.

Düşünün bir bayan sizinle yazıştığında aşkım, tatlım, sevgilim kelimesi kullanırsa ne hissedersiniz.

Hissettikleriniz, hiç bir zaman baştaki masum duygular olmayacaktır. Siz başka bir aleme evrilmiş olacaksınız. Bu nedenle bu kelimeler silah gibidir. Yanlış ellerde öldürücü olabilir...

Kelimeleri dikkatli kullanalım.

Kime hangi kelimelerle hitap edeceğimizi iyi bilelim....

Özellikle internet ve facebook ortamlarında kız ve erkek arasında çok hoyaratça kullanılan bu kelimeleri hak ettiği yere taşımalıyız. Sadece mahremlerimize karşı kullanmalıyız.

Biliyorsunuz ki sadece zina yasak değildir. Zinaya giden/götüren yollar da yasaktır ve bu kelimeler malesef zinaya götüren kapının kendisidir. Bu kelimeleri kullanarak kapıyı tamamen açmış olmaktayız. Bu nedenle, bu kelimeler zinaya birer davetiye olduğunu bilelim. Olur olmaz yerde kullanmayalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.