Kitap Kokusu Etkinliklerine İçerde Dizisinin Akın Işık Karakteri Katıldı

Kitap Kokusu Etkinliklerine İçerde Dizisinin Akın Işık Karakteri Katıldı

Konak Belediyesi'nin düzenlediği Kitap Kokusu Etkinlikleri'ne yazar ve sinema yıldızı Ercan Kesal katıldı.

Edebiyat severlerin merakla takip ettiği Kitap Kokusu Etkinlikleri'ne katılan ilk konuk yazar ve sinema yıldızı bu sezon başlayan İçerde Dizisi'nde Akın Işık karakterini canlandıran Ercan Kesal oldu. Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi'nde düzenlenen edebiyat etkinliğinde Ercan Kesal, edebiyat ve sinemaya ait kendi düşüncelerini ve bu branşlardaki başarılarını ver çalışmalarını edebiyatseverler ile paylaştı.

SANAT İNSANA BAŞKA DÜNYA KAPILARINI ARALAR

Nuri Bilge Ceylan ile birlikte kaleme aldıkları Bir Zamanlar Anadolu Filmi ile 2011 senesinde Asia Pasific Screen Ödüllerin'de En iyi Senaryo alanında aday gösterildi. Ercan Kesal, 20. Altın Koza Film Festivali'nde Yozgat Blues filminde sergilemiş olduğu oyunculuk yeteneği ile En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü kazanmıştı.

Yazarlığındaki başarının yanında oyunculuktada başarılarından söz ettiren Ercan Kesal, küçükken okuduğu ilk kitap  babası tarafından hediye edilen Ivo Andric'in Drina Köprüsü olduğunu dile getirdi. Ercan Kesal: "Kitaplar insana dünyadan daha gerçek bir dünyayı sunar ve cesaret verir. Sanat insanların başka dünyalar tanımasına vesile olur. İyi film seyretmek insanın dünyaya tahammül gücünü arttırır. Filmler, kitaplar dünyayı değiştirmez, onlardan etkilenen insanlar dünyayı değiştirir" diye belirtti.

YAPTIĞIMIZ KALİTELİ İŞLER BİZLERE MUTLULUK KAZANDIRIR

“Kitap okumayan insan senaryo yazmamalı” diye konuşan Ercan Kesal: “Ben kitaplar sayesinde kendimi geliştirdim. Dönemeç ve Çete dergilerinde çalıştım. Doktorluğum döneminde hekim hikayeleri yazdım. 1995 yılında Fransa’da yaşarken Leon filmini izledim ve orada Natalie Portman’ın oyunculuğuna hayran kaldım. Yıllar sonra Fransa’da kendisi beni ve Nuri Bilge Ceylan’ı tebrik etti. Bu beni çok mutlu etti. Düşünsenize sinemada izleyip, oyunculuğuna hayran olduğunuz birisi yıllar sonra yaptığınız kaliteli bir işten dolayı sizi tebrik ediyor. Bu çok güzel bir şey” söyleminde bulundu. Ercan Kesal Kitap Kokusu Etkinlikleri'ne katılan edebiyatseverlerin sorularına cevap verdi.

İÇERDE DİZİSİ KARAKTERİ AKIN IŞIK YANİ ERCAN KESAL KİMDİR ?

Avanos 1959 senesi doğumlu Ercan Kesal, 1984 Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu. Mezuniyetin arkasından Keskin Devlet Hastanesi, Bala ve çevre köylerinde Sağlık Ocaklarında hekimlik yapan Ercan Kesal sonradan Özel Hastane sektörüne atıldı. İlk oyunculuğuna Nuri Bilge Ceylan'ın Uzak filmi ile başladı. Nuri Bilge Ceylan ile birlikte kaleme aldıkları Bir Zamanlar Anadolu Filmi ile 2011 senesinde Asia Pacific Screen Ödüllerinde En İyi Seneryo branşında ödüle aday gösterilmişti. Ercan Kesal'ın Peri Gazozu ve Nasipse Adayız adlı kitapları İletişim Yayınlarınca piyasaya sürülmüştür.

YENİ SEZONDA İÇERDE DİZİSİ OYUNCUSU AKIN IŞIK

Bu hafta yayınlanan İçerde Dizisi 5. Bölümde seyirciyle karşılaşan Akın Işık'ın Ercan Kesal tarafından canlandırılığı ortaya çıktı. İçerde Dizisi'nde Köfteci Celal Babanın misafiri olarak tanıtılan Akın Işık dizide kaçakçı olarak bilinir ve Yusuf Müdür ve ekipler tarafından ele geçirilmek istenir. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.