Mehmed Sıddık ALADAĞ

Mehmed Sıddık ALADAĞ

KİYAMETİN KÜÇÜK ALAMETLERİ

Peygamberimiz(s.a.v)’in Hadislerinden çıkarılan hükümlere göre şu durumlar kiyametin küçük alametlerini bildirmektedir :

1- Erkekler hanımlarına uyup, anne babalarına isyan ederler: anne - babalarina isyan etmek bir yana nerdeyse onları tanımaz olup, huzur evlerine bile kapatırlar.

2- güvenilir kimseler çok azalır: filan yerde iyi bir kimse var, denilerek bu tür kimseler parmakla gösterilecek kadar az olur.

3- çalgı ve oyun aletleri çok kullanılır: günümüzde yerli alet ve sanatçılar yetmiyormuş gibi, batı ülkelerinden popcu ve cazcilar getirilmektedir.

4- büyük ve yüksek binalar yapılır: zamanımızda bu tür yapılar okadar ileri durumlara gelmiş ki nerdeyse toprağı görmeye hasret kalmışız.

5- zenginlere iltifat ve ve itibar edilecek cimrilik artacak, zekat vermek ağır ve borç olarak görülecek: zaten nerdeyse İslam'ın bu büyük şartı ortadan kalkmış oluyor, hatta verilen zekatlar da müstehaklara değil ehli olmayanlara veriliyor.

6- herkes kazanmadiğından ve geçinemediğinden şikayetçi olacak: dünyaya ne kadar önem veriliyor ki: Allah unutulmuş olup gece gündüz hep dünya hesabı yapılıyor.

Kanaat diye bir şey kalmamış, kimin elinde ne varsa payına razı olmayıp, malca ve mevkice kendinden önde olanlar örnek alınıyor. Ve ne yazık ki peygamberimiz ( s.a.v ) in şu hadisi şerifi hiç bir zaman nazar- ı itibare alınmıyor.

İbadet yönünden sizden önden olanları, dünya ve mal yününden fakir olanları örnek alınız.Bugün bunun tersine göre amel ediliyor.

7- insanlarda sevgi ve şefkat azalır: zamanımızda nerden çıkar ve menfaat umuluyorsa orası seviliyor.

Halbuki peygamberimiz ( s.a.v ) in bu konuda hadisi şeriflerin birisinde şöyle buyuruyor: ... Allah için seviniz, Allah için buğzediniz.

Yani sevdiğiniz birini Allah için seviniz, birinden buğzediyorsaniz bu buğz edişiniz de Allah için olsun, yine bunun tam zıddı olarak çıkar ve menfaat nerde var ise orası seviliyor.

Bunun dışında kalanlarda menfaat veya çıkar umulmadikça bunlara karşı herhangi bir ilgi ve sevgi yoktur.

8- zina ve livata çoğalır: günümüzde zina evleri okadar yaygın hale gelmiştir ki nerdeyse bu zina evleri meşru olarak kabul ediliyor.

9- haram olan şeyleri işlemeyi kolaylaştıran imkanlar olacak, gençler günah işlemeye çok meyledecekler, kadınlar işi iyice azıtacak utanmasalar anadan doğma çıplak gezecekler.

10- ibadetler ayıp sayılarak ibadet edenler hor görülecek: günümüzde ibadet etmek okadar fazla birşey olarak görülüyor ki yahu kardeşim hangi devirde yaşıyoruz bu devirde namaz kılınıp oruç tutulur mu?eleştirilerine sık sık muhatap kalmaktayız.

11- adam öldürmek ve fitne çoğalır: hele hele ülkemizde günde kaç kişi öldürülüyor, bunun sayısı ve hesabı bilinmiyor.

12- bid' atlet çoğalır: peygamberimiz ( s.a.v ) in sünnetleri unutulur. Günümüzde zikrediyoruz diye bağırıp tepinmeler yaygın hale gelmiş olup, İslam'ın gerçek ruhu ve ilim mefhumu ikinci plana atılıyor.

13- her köşede zalim ve zorbalar çoğalır: Haksiz yere kazanç yaygın olur memleketimizde önüne gecilmeyen uyuşturucu mafyası ve daha sonra türeyen yeni yeni kumarhane mafyaları bunlara örnek gösterebilir.

14- günahlar iyi, ibadetler kötü gösterilir: dolandırıcılar tefeciler ve gayri meşru yollarla cebini doldurmuş üç kagitcilar iyi görülüp bunlara rağbet edilmektedir. Kadını baştan cikarirsan olursun tam bı kahraman..

15- doğru söyleyenler baştan kovulmaya çalışılır: boşuna dememişler yaa doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar. Devrimizde munafıklık hüküm sürüyor.

16- faize normal alış - veriş denilecek, (ismi kredi koyacak) rüşvete de hediye ismi verilecek.

17- insanlar alimleri bırakıp cahillere uyarlar: günümüzde ilim adamlarına rağbet terkedilmiş, kim para sahibi olursa cahilde olsa ona rağbet edilir.

18- imanı kalpte tutmak, kor ateşi ele almak gibi zor olacak: zamanımızda ibadet edip haklıyı hak için savunduğun zaman hor görülürsün.

19- sonradan gelen nesiller önceki geçmişlerine sövüp sayacaklar: yanımızdaki büyüklerimize dahi bazen senin kafa eski kafadır bu işten anlamazsın gibi sözleri azmi duyuyoruz?

20- Allah'ın kitabı kuranı kerim ile hükmetmek ayıp sayılacak: günümüzde artık çağdaş olalım karanlığı bırakalım gibi sözlere azmi sahit oluyoruz?

21- yüce Allah apaçık inkar edilecek herkes buna seyirci kalacak: zamanımızda Allahu Teala veya onun göndermiş olduğu kuranı Kerim'in bir ayeti inkar edildiği zaman kimse buna karşı çıkmıyor.

22- cahillik çok ilim az olur : büyük alimlerimiz çoğu mum ışığında ve ay ışığında okuyup eser yazmışlar. Şimdi bu kitaplar herkesin anlayacağı dillere çevrilmiş olduğu halde kim bunları okuyor?

23- görev ehli olmayanlara verilecek : günümüzde bunun misalleri okadar çoktur ki çoğu zaman önemli bir noktaya bir siyasi mekanizma hükmedip cahil ve ehil olmayan birine yerleştirir.

24- içki çok içilerek yüce Allah'a küfür edilir : bu konuda tekelin yıllık bilançosunda ne kadar içki tüketildiği ve yurt dışından ne kadar içki ithal edildiği belli olup, kayıtlarda mevcuttur.

25- dini ve ilmi vazifeler layık olmayanlara verilir: günümüzde bununda isbati mevcuttur. Bu görevi üstlenenlerin önemli eksiklikleri herkesçe malumdur.

26- âlimler günah işleyicilerden ibadet edenlerde cahillerden olur: ümmiler camileri doldururken, alimlerin bir kısmı olması gereken yolu bırakıp dünyaya meyletmeleri durumunu günümüzde görmek mümkündür.(Şafii ilmihalı,ğayetül ihtisar)

27-Ebu Ümâme Radıyallahu Anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "(Benden sonra ümmetim içerisinde) fitneler olacak. O fitnelerde, kişi mü'min olarak sabahlar, kâfir olarak akşamlar, Allah'ın ilimle ihya ettikleri hâriç." (Kaynak : İbnu Mace Sünen (3954) - Hds :(7188)..)

28-Hazreti Enes Radıyallahu Anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Şurası muhakkak ki İslâm garib (eşine rastlanmadık bir şekilde) başladı tekrar garibliğe avdet edecek. Gariblere ne mutlu.(Kaynak : İbnu Mace Sünen (3987) - Hds :(7195)..)

29-Öyle bir zaman gelecek ki ,zenginlik çoğalacak ve erkekler azlığı kadınların çokluğu olacaktır. Bu sebeple sadakalarda verilecek kimse bulunmayacak Resulullah (s.a.v.) ‘in şu hadisine bakalım :

Ebu Musa el-Eş'ari (r.a.)rivayet edildiğine göre Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: “İnsanlar öyle bir zaman görecekler ki bir kimse eline altın alıp onu sadaka olarak vereceği bir kimse arayacak, fakat bulamayacaktır. Erkeklerin azlığı kadınların çokluğu sebebiyle kırk kadının bir erkeğin himayesine sığındığı görülecektir.”(Müslim, Zekat, 59)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.