Koustech ve Aselsan tarafından İHA’larda kritik öneme sahip güç dağıtım sistemi yerli olarak geliştirildi

Koustech ve Aselsan tarafından İHA’larda kritik öneme sahip güç dağıtım sistemi yerli olarak geliştirildi

KOUSTECH, 22 mühendislik öğrencisinden oluşan ekiple 2 yıldır otonom hava sistemleri geliştiriyor.

 Tasarım, üretim, test ve kalifikasyon süreçlerinin tamamını kendi imkan ve kabiliyetleriyle gerçekleştirilen KOUSTECH ekibi, Türkiye'yi, ABD'de düzenlenen Uluslararası İnsansız Hava Sistemleri Yarışması'nda da temsil ediyor. Bugüne kadar 4 farklı sabit kanat otonom hava aracı, 2 farklı döner kanatlı otonom hava aracı ve otonom kara aracı geliştiren ekip, hem platform hem de alt sistemler üzerinde çalışıyor.

KOUSTECH, bu platformlara ait Gimbal Kontrol Sistemi, Güç Dağıtım Sistemi, Sensör Füzyon Sistemi, Anten Takip Sistemi gibi alanlarda elektronik alt sistemler, görüntü işleme, otonom uçuş, otonom yol bulma konularında yazılım ile kompozit kalıp imalatı ve kalıp imalatı gibi alanlarda üretim teknolojileri geliştiriyor.

Takım üyeleri son olarak kendi geliştirdikleri otonom hava aracında kullanılmak üzere ASELSAN mühendislerinin desteğiyle Güç Dağıtım Sistemi'ne imza attı. Güç Dağıtım Sistemi, başta otonom hava araçları olmak üzere birçok farklı sistemde kullanılabilecek. ASELSAN Ulaştırma, Güç ve Enerji Müdürlüğü mühendislerinin teknik desteğiyle KOUSTECH Aviyonik Sistemler ekibinin geliştirdiği Güç Dağıtım Sistemi ile otonom araç içinde bulunan birçok farklı elektronik sistemin güç ihtiyacı karşılanıyor.

Bu alandaki uluslararası standartlara uygun olan ve birçok şirket tarafından geliştirilmekte zorlanılan bir ürün ASELSAN'ın desteğiyle bir üniversite ekibi tarafından geliştirilirken, Milli Teknoloji Hamlesi'ni sahiplenerek çalışan öğrenciler tarafından kazanılan bu yeteneklerin, gelecekte "start-up" olarak Türk sanayisine kazandırılması amaçlanıyor.

ASELSAN ve KOUSTECH Aviyonik Sistemler ekibini tebrik ediyor, başarılı yerlileştirme çalışmalarının artarak devamını diliyoruz.

İlhami PEKTAŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.