Müteahhit karşımda oturuyor.

Müteahhit karşımda oturuyor.

Bir mütahitin anlattığı ve kendini savunduğu bir hikaye.. Yorum sizin? Sizce Kim Haklı? Detaylar haberimizde..

- Üstad, yerin ismi Göl. 20-30 sene önce bataklıktı. Deniz seviyesi bir yer. Bir metre kazdık deniz suyu çıkıverdi zaten. Suyu kesmek için bir sürü beton döktük oraya. Ciddi bir sarsıntı olsa binayı tutacak bir şey yok ki altında. Vıcık vıcık kumla çamur karışımı bir zemin. Eğer yıkılmazsa ya sağa yatacak ya sola.

Ben mi suçluyum yani? Gidin hesabını böyle bir yere 7 kat bina ruhsatı kim verdi ise ona sorun. Ya da dua edin deprem olmasın diye.

- Şu anda dediğin mevkide daireler 3-4 milyon liraya satılıyor. Sen aldın paranı, belediye aldı harcını, devlet aldı komisyonunu.

Şimdi bana ne? deyip hepiniz kenara çekiliyorsunuz. Vatandaşa da dua et de deprem olmasın, diyorsunuz.

Sorun siz de değil! "Bizim bu ürkekliğimizde, hakkımızı arama becerimizin, hesap sorabilme gücümüzün olmamasında, sömürülmeye uygun ruh halimizde,

Sorun siz de değil, 3-5 haydut tipli emlakçı belediyecinin, politikacının bizim hayatlarımızla kumar oynayabilmelerine itiraz edememizde,

DİYEMEDİM. Öyle baka kaldım.

Ahmet Hakan Çakıcı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.