Mustafa Cemal TOMAR

Mustafa Cemal TOMAR

NAS MEMLEKETİMİZDE ÇOK KONUŞULDU

NAS MEMLEKETİMİZDE ÇOK KONUŞULDU

Nas konusu memleketimizde çok konuşuldu. Zira Cumhurbaşkanımız R.Tayyip ERDOĞAN "Nas var, bize, size ne oluyor?" diyerek politika faizini indirmişti. O tarihten sonra enflasyon hızlı bir şekilde yükselmeye başlamıştı, ekonomi olumsuz yönde gelişim göstermişti. Bu nedenle madem "Nas" var, politika faizi düşüyor, doğal olarak her şey ucuzlaması gerekiyordu. Biu arada da ürünler ve reel faiz yükseldikçe de muhalefet partileri ve muhalif gazeteciler NAS üzerinden hükümete haklı olarak yükleniyorlardı.

Bu arada "NAS" ın gerçek anlamda ne anlama geldiğini bilmeyen ve Nas'a saldıran sözde aydınlar da olmuştur. Kimisi Kur'an'ı Kerim'in son suresidir Nas, diyordu, kimisi de Nas ile ekonomi düzelmez diyordu.

Cumhurbaşkanımız aslında Nas kelimesinden: Bakara Suresi'nin AYET: (Bakara-278)'' Ey iman edenler! Allah'tan korkun ve artık faizin peşini bırakın, eğer gerçekten müminler iseniz.'' AYET: (Bakara-279)'' Eğer böyle yapmazsanız, Allah ve Resûlüyle savaşa girdiğinizi bilin. Eğer tövbe edecek olursanız, anaparalarınız sizindir". Ayetlerini kastediyordu konuşmasında. Ancak amaç başkaydı. Dolayısıyla zarar gören halkımız oldu. Nas oldu diyemem çünkü hiç bir beşer Allah Teâlâ'nın kelâmına zerre misali zarar veremez. Görünürlük aldatmacadır.

Türkiye'nin ekonomisi en az 100 yıldan beri kapitalist ülkelerin kontrolündedir. Kapitalist ülkeler faiz politikalarını dünyada güçleri yettiği ülkelere uygulayarak söz konusu ülkeleri sömürüyorlar. Bu ekonomi sömürü düzeni maalesef bize de uygulanmaktadır. 21. Yüzyılın ilk çeyreğinde 500 milyar dolar çivarında borcumuza mukabil faiz ödemesi yaptık. Bu rakam Türkiye için çok büyük bir rakamdır. Yıllık yaklaşık 40 milyar dolara yakın borç faizi ödüyoruz. Hükümete destek veren YRP Genel Başkanı'nın ifadesi bu. Ayrıca TÜİK'ten alınan bilgiler bunlar. Merak eden bakabilir.

Bu sömürü düzenden kurtulmanın yolu öncelikle faizleri indirmek, buna paralel olarak üretimi artırmak, daha sonra da faizleri sıfırlayarak bu kamburdan bir an önce kurtulmaktır. 54. Hükümet bu modeli kısa süre uygulamış ülke ekonomik yönden refaha kavuşmuştu.

AKP hükümeti Nas diyerek reel faizleri indirseydi ve ülkemiz kalkınacak duruma gelseydi elbette alkışlanacak bir durum olurdu. Politika faizlerini indirmesi sebebiyle üretim artmadı, ülke ekonomik yönden iyi gitmedi. Çünkü politika faizini indirerek para ile para kazanma yolunu açmıştı. Reel faizi indirmek esastır. O da güçlü ekonomilerde olur.

Bu arada NAS' ı da bu senaryoya alet etmesi ve ekonominin bozulması sanki Nas'tan kaynaklanmış gibi algılanmaya başlanmıştır. İslâma saldırmaya bahane arayanlara fırsat doğdu. Her platformda ekonominin bozulmasını NAS'a bağlıyorlardı. Bunun vebali ilgililer için ağır olacaktır.

Allah Teâlâ'nın kükümleri, dengi olmayan adil hükümlerdir. Kıyamete dek devam edecektir. O'nun ayetlerine saldıranlar ya da alay konusu yapmaya kalkanlar esasen İslâma hiç bir şekilde zarar veremezler. Kendilerine zarar veriyorlar da farkında değildirler.

Bir vatandaşımız Nas ile ilgili cahilane bir şekilde ileri geri konuşuyordu.

- Sen 9 gün çalışıyorsun, 3 günü haksız vergiler için, 3 gün de faizciler içindir. Nas demek 9 gün de kendin için çalışmak demektir dedim. Fakat ne yazık ki bize faiz ve haksız vergi semeri sırtımıza koymuşlar, alışmışız bu hayata. Semeri kaldıran düzeni kuralım dediğin zaman kimse buna inanmıyor, hayal bile edemiyor.

Hulâsa 28 Haziran'da sonra yüzde 0, 85 olan politika faizini tedrici olarak en son yüzde 3,5' lara çıkarıldı. Reel faizler ise yüzde 4'ten al da yüzde 6 ya kadar çıkmış durumdadır. Ekonominin son durumuna bakıldığı zaman faiz oranları yükselişe devam edecektir. Döviz halâ baskı altındadır. Dolar en az 40 lira seviyesinde olması gerekir. Ekonomik gerçekler böyle diyor. Ekonominin düzelmesi için elle tutulur bir faaliyet görülmemektedir.

Son olarak şunu söylemek isterim. Yüce Rabbimizin ayetlerinin hiç kimse alaya alamaz, siyasi emellerine alet edemez, Rabbimizin ayetleri kıyamete tek gerçeğin tâ kendisini ifade etmektedirler. Zerre misâli o ayetlerde eksiklik ya da noksanlık olamaz. Kur'an başlı başına bir mucizedir. Hiç kimse Allah'ın kitabına zerre misali zarar veremez. Art niyetliler,ateistler, münafıklar Kuran'na saldırmakla ancak kendilerine zarar verirler. Yazımı En'am Suresi 68. Ayet-i kerime siyle sonlandırmak isterim. Cenab-ı Hak:

- "Âyetlerimiz hakkında münasebetsizliğe dalanları gördüğün zaman hemen onlardan uzaklaş ki, ondan başka söze dalsınlar. Eğer şeytan bunu sana unutturursa hatırladıktan sonra hemen kalk, o zalimler topluluğuyla oturma". Buyurmaktadır. Selâm ve Dua ile....

02.11.2023

Başöğretmen

M.Cemal Tomar

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.