Samsun - Sivas demir yolu hattı yeniden hizmete açıldı

Samsun - Sivas demir yolu hattı yeniden hizmete açıldı

Samsun-Sivas Kalın demir yolu hattı çalışmaların tamamlanmasının ardından 4 Mayıs tarihi itibarıyla tekrar ticari yük taşımacılığı seferlerine başladı.

Beş yıl önce modernize edilmek amacıyla kapatılan ve ülkemizin en büyük demiryolu modernizasyon projesi olan Samsun-Sivas Kalın demir yolu hattı çalışmaların tamamlanmasının ardından 4 Mayıs tarihi itibarıyla tekrar ticari yük taşımacılığı seferlerine başladı.

Türkiye'nin ilk demir yolu hatlarından birisi olan ve 1932 yılında hizmete açılan Samsun-Sivas Kalın demir yolu hattı 83 yıl hizmet verdikten sonra 29 Eylül 2015'te modernize edilmek amacıyla ulaşıma kapatılmıştı. TCDD 4. Bölge sınırları içerisinde yer alan 378 kilometrelik hattın yenileme çalışmaları kapsamında 30 köprü ve bin 54 menfez yapıldı, hat üzerindeki 48 tarihi köprü restore edildi ve hat üzerinde sinyalizasyon ve telekomünikasyon sistemleri kuruldu. Böylece modernizasyonu tamamlanan hat kapasitesinde yüzde 50'nin üzerinde bir artış sağlanmış oldu. Avrupa Birliği'ne üye olmayan ülkeler içinde en yüksek hibe fonu alan bu proje 350.517.620,10 EURO'ya mal oldu.

Modernize edilen bu hat bölgenin ticaret kapasitesini de hızla geliştirecek.

Tüm emeği geçenleri tebrik ediyoruz.

İlhami PEKTAŞ

samsun-sivas-demir-yolu-hatti-yeniden-hizmete-acildi.png

samsun-sivas-demir-yolu-hatti-yeniden-hizmete-acildi-001.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.