ŞANLIURFA'DA REŞİT OLMADAN EVLENEN KIZ ÖLDÜRÜLDÜ

ŞANLIURFA'DA REŞİT OLMADAN EVLENEN KIZ ÖLDÜRÜLDÜ

10 gün önce Şanlıurfa'da imam nikahıyla Kadir Türkkan ile evlendirilen ve 18 yaşından küçük olduğu için nikahı olmayan Zeynep Aksoylar bıçaklanarak öldürüldü.

Türkiye'de son 6 yılda binin üstüne kadın cinayeti işlendi.Bunlara bir yenisi Şanlıurfa'da eklendi.Olay bu sabah Şanlıurfa'ya bağlı Haliliye ilçesinde meydana geldi.Zenyep Aksoylar daha 18 yaşına girmemişti.10 gün önce resmi nikahı yapılmadan imam nikahı ile Kadir Türkkan ile evlenip İstanbul'da yaşamaya başladı.Zeynep Aksyon, düğünden sonra ziyaret için bir kaç gün önce Şanlıurfa'da baba evini ziyarete geldi.Aksoylar baba evinde uyuduğu odasında sabah saatlerinde bıçaklanmış bir şekilde bulundu.Tanıkların üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri Aksyolar'ın cesedini,olay yeri ekiplerinin incelemesinin ardından otopsi yapılması için morga kaldırıldı.

Ölümü ile yakınlarını göz yaşlarına boğulurken polis ekipleri Zenynep Aksyolar'ı bıçaklayarak öldürenleri yakalamak için soruşturma başlattı.

KADIN CİNAYETLERİ HARİTASI

25 Kasım 2015 Kadına Şiddete Karşı Uluslarası Mücadele Günü'nde,Türkiye'de 2010-2015 yılları arasında hangi ilde ne kadar kadın cinayeti işlendiğini haritaya döktü.

Cinayetler öldürülen 1134 kadından,608'i eşi ya da eski eşi,161'i ise erkek arkadaşı ya da eski erkek arkadaşı tarafından öldürüldü.Akrabalardan baba,oğul ve erkek kardeşlerde sanıklar arasında bulunuyor.

Araştırmada erkeklerin işlediği cinayetlerde bir çok bahaneler ortaya çıktı.Zanlıların ifadelerinde tartışma, kavga, aldatılma şüphesi, kadının ayrılma- boşanma isteği, kadının evlenme isteği, erkeğin barışma isteğinin reddedilmesi gibi bahaneler yer alıyor.

Araştırmada işlenen 141 kadın cinayetinden önce kadınların güvenliklerinin olmadığı için resmi kurumlara başvurduğu ayrıntısıda en çok dikkat çeken şey oldu.Bu başvurulara rağmen 234 cinayetin,devam eden bir ayrılık veya boşanma sürecinde işlendiği belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.