Mustafa Cemal TOMAR

Mustafa Cemal TOMAR

SEÇİM SONUÇLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ

SEÇİM SONUÇLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ

Çocuk doğduktan sonra yorum yapan çok olur yaa!! Borsa oynayanlar var. Zarar ettiği zaman, "şöyle şöyle yapsam zarar etmezdim" şeklinde yorumlar yapan oluyor. Çocuk doğmuş bir kere. Çocuğun şeklini değiştiremezsiniz misali, seçim oldu bitti. Geçmişten dersler çıkarmak önemlidir. Akıl veren çok olur. Bizim akıldan çok paraya ihtiyacımız var.

CHP bu seçimin favorisi. Yetkililerin değerlendirmeleri mutedilli, tekebbürden uzak, başarı sarhoşluğu içine girmeden taktire şayan değerlendirmeleri olmuştur.

Çok belediye kazanmak ilk bakışta insana iyi gelir. Başarının paralelinde sorumluluk vardır. Vatandaşlarımızın bin bir türlü sorunları vardır. Şehirlerimizin her mahalle ve sokağı hizmet bekliyor. Hükümetten daha çok sorumlulukları ve yapacağı işler vardır belediyelerin. Umarım her belediye başkanı bundan böyle, böyle bir sorumluluk içinde olur. Kadrosunu kurar hummalı bir çalışma sergiler. Milletin kaynaklarını sıfır israf anlayışıyla, parti gözetmeksizin en verimli bir şekilde her vatandaşımıza hizmet olarak sunarlar.

. Yalnız ben şahsen CHP bundan önce verdiği sınavlarda bir destan yazılacak bir hizmete imza atamadı. Bu seçim kampanyasında da klâsik CHP anlayışının dışına çıkılmış değildi. Ülkenin sorunlarına 2+2=4 misali çözüm yolları ortaya koyamadılar. Zaten CHP sorunları çözmekten çok sorunların üzerinde polemik yapma noktasında başarılı olduğu görülmektedir.

Peki böyle yüksek oy alarak belediyelerin çoğunu kazanmasının sebebi nedir? Bir kere bu derece yüksek başarı CHP' liler de beklemiyordu. Milletimiz, AKP' nin yanlışlarına fazla dayanamadı. AKP'nin karşısında güçlü gördükleri partilere yönelmişlerdir. Amaç AKP'ni cezalandırmak ve tepkisini ortaya koymaktadır. Ümitsiz ve çaresiz kalan vatandaşımızın bir kısmı " denize düşen, yılana sarılır" misali CHP 'ye emaneten oyunu vermiştir. CHP çok şaşırmış ne yapacağını pek bilemediği görülmektedir. Ben şahsen bir beklenti içinde değilim. Zira sorunları çözme noktasında bir reçete koyamamaktadırlar. Bundan sonra koyarlar mı bilmiyorum. Umarım yanılırım.

CHP daha önce yerel yönetimlerde "milli görüş belediyeleri gibi" bir başarı ortaya koyamadı. Onlarca büyük illerin belediyesini yıllarca yönetti. Aynı Ak Parti gibi faizci politikalarla belediyeyi yönetti. Hiç bir belediyesinde denk bütçe oluşturamadı. İBB yönetimi ile ABB yönetimi de aynı şekilde yüksek oranlarla borçlanarak belediyeleri yönetmeye çalıştılar. Sonuç , belediyelerin her biri borç batağının içinde yüzmektedir. AKP de öyle CHP de öyle maalesef. Öz kaynakları harekete geçirmeden, üretimi artırmadan, denk bütçe yapmadan, israfa ve şatafata son vermeden, yalan ve yalancılıkla ve adam kayırmaya son vermeden, işi ehline vermeden, halk arasındaki tüm ayırımcık politikalarına son vermeden, işi ehline vermeden, ihaleleri şaffaflandırmadan, her şeyden önemlisi gerçek-hak hukuk sistemi kurmadan belediyecilikte ve merkezi yönetimde başarılı olmak mümkün değildir. Milli Görüş Belediyeciliği bu ilkeleri hayata geçirerek başarılı olmuştur. Milli Görüş Belediyecilik anlayışı aslında rol model belediyeciliğidir. Başka kapılara gitmeye gerek yoktur bence. Her belediye milli görüş belediyeciliği belediyesinde tam uygulasın. Ülkemiz kısa sürede şaha kalkar.

CHP ve AKP böyle bir atılım içerisine gireceğine hiç ihtimali vermem. YRP kazandığı belediyelerde milli görüş modelini hayata geçireceğine inanıyorum. Böylece bir dahaki seçimlere iktidara alternatif bir parti geleceğine inanıyorum.

CHP aldığı emanet oyların hakkını veremeyecektir. Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir. Umarım yanılırım. Yeni yönetimi devralacak tüm belediyelerin başarılı olmasını diliyor ve arzu ediyorum.Ömrümüz olursa bekleyip göreceğiz. Selâm ve Dua ile...

04.04.2024

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.