Seçimde oy kullanmanın hükmü nedir? Caiz mi? Şirk mi?

Seçimde oy kullanmanın hükmü nedir? Caiz mi? Şirk mi?

Prof. Dr. Orhan Çeker Seçimde oy kullanmanın hükmü hakkında detaylı açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Prof.Dr. Orhan ÇEKER yaptığı açıklamada;

"Seçimde oy kullanmanın hükmü meselesi: Biri veya birileri çıkmış 'seçimde oy kullanmak şirktir' deyu fetva buyurmuş efendim. Rabbim aklımızı muhafaza buyursun.

Yani 'Müslümanım' diyen herkes 24 haziranda seçime gitmeyecek, giderse neûzu billah gavur oldu gitti öyle mi?

yani seçimde oy kullanırsa şu ülkenin % 99'u dinden çıkar ha!

Peki bu müstesna fetvayı kim veya kimler verdi şimdiye kadar. Şahsen Ben fetvayı 50 yılı aşkındır duyuyorum.

Bunlar başka ne diyor mesela?

Türkiye'de Cuma namazı kılınmaz. Çünkü Türkiye Dâru'l-Harb'dir, cuma namazı İslam ülkesine mahsus bir namazdır. 5 vakit için bile camiye gidilmez, çünkü bu camiler müslümanları uyutmak için düzen tarafından bina edilmiş fitne yerleri yani Mescid-i Dırar'dır'.

Ve daha bir sürü iddia.

Bir de bir sürü deliller getirmiş güya. Doğru delili yanlış yerde kullanmak farkında olmadan yapılıyorsa iftiradır, ayıptır, bilerek yapılıyorsa ayrıca çağdaş farklı bir şeytanlıktır.

Şimdi onlara sorayım:

Size göre 'Müslümanım' diyenler sandığa giderse kimler sevinir, kimler üzülür? Veya sandığa gitmezse kimler sevinir kimler üzülür? Bu sevindirme veya üzme işini yurt içi düşündüğünüz gibi ülkeler arası da düşünün. Müslümanlar seçimi boykot ederse hangi ülke veya ülkeler zil takıp oynar.

Bunu hesap ettiniz mi?

Yoksa siz yad elleri sevindirmek için özel görev mi aldınız! veya farkında olmadan onlar sizi bedava kullanıyor mu?

Yoksa tavuk/kaz hesabı mı var işin içerisinde.

Şunu iyi bilin ki o getirdiğiniz deliller İslam ile başka birşeyin tercihi noktasında söyleyeceğiniz delillerdir. Şunu kafanıza iyi yerleştirin ki biz bir rejim seçimi yapmıyoruz.

Konu o değil. Kaybedilmiş hakların geri kazanılması, kazanılmış hakların muhafaza edilmesi konusudur. Bu noktayı görmeyip işi taa rejim seviyesine taşımak bir nevi algı yanıltmasıdır.

Kur'an'da algı yanıltması özelliği ile anlatılan varlık şeytandır. O amelleri süsler, beyazı siyah, siyahı beyaz gösterir. Sizi gaflet ile iddianızı ileri sürdüğünüzü kabul ediyor yani hakkınızda Hüsnü zan yapıyor ve uyarıyorum.

Bu İddianız Rahmanî bir iddia değil. Bu tür fitne iddialardan vaz geçin de güzel Türkiye layık olduğu yere gelsin, biz de kendimizi bulacağımız bir ortama kavuşalım. Unutmayın ki siz bu kadar rahat konuşuyorsanız yine karşı çıktığınız seçim sebebiyle konuşuyorsunuz. Selamun aleyküm."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.