T.C. Adalet Bakanlığı Çok Sayıda Hâkim Ve Savcıya Umut Kapısı Oldu

T.C. Adalet Bakanlığı Çok Sayıda Hâkim Ve Savcıya Umut Kapısı Oldu

Ekim ayının 22’sine kadar devam edecek olan 3 bin personel alımı başvuruları bugünden itibaren başladı. Adalet Bakanlığı 3 Bin kişiye umut kapısı oldu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ağustos ayında hâkim, savcı ve avukat alımı hakkında yapılan duyurunun başvurularının başladığını belirtti. Adalet Bakanlığı’nda çalıştırılmak üzere açılan kadro sayısının 3 bin olduğunu kaydeden Bakan Bozdağ, 2000 ‘ i Adli Yargı Hâkimi ve Savcı Adayı, 200’ü İdari Hâkim Adayı, 800’ü Avukat olma kaydıyla Adli ve İdari Yargı Hâkimi ve Savcı Adayı alımının gerçekleştirileceğinin haberini verdi.

Bu atamalarda meslekten istifa ederek ayrılanlarında mesleklerine geri dönebilmelerinin de yolunu açtık dedi. Atamalarla ilgili haber resmi gazetede 2 Temmuzda yayınlanmıştı.

ATAMA ŞARTLARI

Adli Yargı Sınavında;

 Genel Başarı Puanı sıralamasına göre en yüksek puan alan adaydan başlanmak üzere ilan edilen kadronun (2000) iki katı fazlası olan 6000 aday mülakata katılmaya hak kazanacaktır. 6000 inci aday ile aynı puanı alan adaylar da Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak mülakata çağrılacaktır. 70 ve üzeri puan alanların sayısı 6000’i bulmazsa sadece 70 ve üzeri puan alan adaylar mülakata çağrılacaktır.

İdari Yargı Sınavında;

Genel Başarı Puanı sıralamasına göre en yüksek puan alan adaydan başlanmak üzere ilan edilen kadronun (200) iki katı fazlası olan 600 aday mülakata katılmaya hak kazanacaktır. 600 üncü aday ile aynı puanı alan adaylar da Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak mülakata çağrılacaktır. 70 ve üzeri puan alanların sayısı 600’ü bulmazsa sadece 70 ve üzeri puan alan adaylar mülakata çağrılacaktır.

Adli Yargı-Avukat Sınavında;

 Genel Başarı Puanı sıralamasına göre en yüksek puan alan adaydan başlanmak üzere ilan edilen kadronun (700) iki katı fazlası olan 2100 aday mülakata katılmaya hak kazanacaktır. 2100’üncü aday ile aynı puanı alan adaylar da mülakata çağrılacaktır. 70 ve üzeri puan alanların sayısı 2100’ü bulmazsa sadece 70 ve üzeri puan alan adaylar Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak mülakata çağrılacaktır.

İdari Yargı-Avukat Sınavında;

Genel Başarı Puanı sıralamasına göre en yüksek puan alan adaydan başlanmak üzere ilan edilen kadronun (100) iki katı fazlası olan 300 aday mülakata katılmaya hak kazanacaktır. 300 üncü aday ile aynı puanı alan adaylar da mülakata çağrılacaktır. 70 ve üzeri puan alanların sayısı 300’ü bulmazsa sadece 70 ve üzeri puan alan adaylar Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak mülakata çağrılacaktır.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.