Tersan’dan Norveç’e gemi ihracatı

Tersan’dan Norveç’e gemi ihracatı

Gemide Norveç kıyılarındaki somon çiftliklerine balık yemi temini için bir boşaltma sistemi de bulanacak

Tersan Tersanesi Norveçli Egil Ulvan Rederi AS firması için inşa ettiği, NB1095 inşa nolu Reefer Genel Kargo gemisi; 86,18 metre uzunluğunda ve 19,50 metre genişliğinde olup, genel kargo, dondurulmuş ürün ve konteyner kargolarının kombine sevkiyatı için tasarlandı. Gemide Norveç kıyılarındaki somon çiftliklerine balık yemi temini için bir boşaltma sistemi de bulanacak.

LNG makineler ve bataryalar ile Hibrit çalışacak gemi, akülerini şaftlı jeneratörler ve dizel jeneratörlerle şarj edebilme özelliğine sahip. Oddrun With, boşaltma sırasında vinçlerden üretilen enerjinin depolanmasını ve dönüştürülen enerjinin gemi üzerindeki bataryalara yönlendirilmesini sağlayan rejenerasyon teknolojisine ve limanda beklerken akülerini şarj etme kabiliyetine sahip son teknoloji ile donatılmış bir gemi olacak.

Bunun dışında doğalgaz sıvı halden gaza dönüşürken elde edilen eksi sıcaklık ile soğuk kargo ambarlarını -27 C’ye kadar soğutabilecek gemi, dondurulmuş ürünlerin taşınması için bu tür yeni teknolojilere sahip ilk gemi olacak.

Tersan Tersanemizi ve tüm emeği geçenleri tebrik ediyor, başarılı ihracatlarının artarak devamını diliyoruz.

İlhami PEKTAŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.