TESK'den Ucuz Et'e İtiraz!

TESK'den Ucuz Et'e İtiraz!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Et ve Süt Kurumu'nun ucuz et imkanının yurt genelindeki kasaplara da tanınması talebinde bulundu.

Palandöken yaptığı açıklamada ucuz et imkanının yalnızca 2 market zincirine tanınmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.Bendevi Palandöken, Bakanlığın 2 market zincirine ucuz et satma imkanı vermesinin ardından bu imkanın yurt genelindeki kasaplara da tanınmasını talep etti. 

"26 BİN KASAP İŞ YERİNE BU İMKAN TANINMALI"

Palandöken, söz konusu uygulamanın kurumlar arası ayrı yapıldığını ifade ederek,esnaf ve sanatkarı korumaya yönelik olan yasaya aykırı olduğunu iddia etti. Uygulamanın kasap esnafı yönünden üzücü olduğunu söyleyen Palandöken, uygulamanın rekabet hukuku kurallarına ters düştüğünü vurguladı. Palandöken yaptığı yazılı açıklamada "Sorunun temelinde üretim yetersizliğinin olduğu, bu alanda faaliyet gösteren bütün kesimlerce kabul edilen bir husustur. Halkımıza ucuz et satılabilmesi, bizim de öteden beri arzu ettiğimiz bir konudur ancak bunun, bir kesimi mağdur eden bir uygulamayla yapılmaması gerekir. Talebimiz, ülke genelinde faaliyet gösteren 26 bin kasap iş yerine de bu imkanın tanınmasıdır. Konunun acilen çözümü için Rekabet Kurumuna gidiyoruz." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.