Türk firmasının sahibi olduğu uzay, havacılık ve güvenlik şirketi helikopterler için sisli ortamda görüş sistemi geliştirdi

Türk firmasının sahibi olduğu uzay, havacılık ve güvenlik şirketi helikopterler için sisli ortamda görüş sistemi geliştirdi

‘Düşük görüş ortamı’ (DVE) teknolojisi, görüş mesafesinin azaldığı sis, kum fırtınası, kar vb. hava koşullarında helikopterlerin güvenle uçmasını sağlıyor.

Amerika'da yaşayan Eren-Fatih Özmen çiftinin sahibi olduğu uzay, havacılık ve ulusal güvenlik şirketi Sierra Nevada Corporation’ın geliştirdiği ‘Düşük görüş ortamı’ (DVE) teknolojisi, görüş mesafesinin azaldığı sis, kum fırtınası, kar vb. hava koşullarında helikopterlerin güvenle uçmasını sağlıyor.

Birden fazla sensörden yararlanan SNC’nin DVE teknolojisi, pilotlara görsel uçuş desteği vererek içinde bulundukları durumu daha net bir şekilde analiz etmelerini sağlıyor. Bu teknoloji gerçek zamanlı ve bütünsel bir görüntü sunuyor. SNC’nin sistem kabiliyetleri arasında arazi ve engel tespitinin yanı sıra, meteorolojik gelişmelerden dolayı oluşan riskli uçuş koşullarının iyileştirilmesine yönelik yardım sistemi de bulunuyor.

Bilindiği gibi Türkiye’de bölgesel yolcu uçağı üretimi yapılabilmesi amacıyla yapılan girişimler sonucu 2015 yılında; Eren ve Fatih Özmen çiftinin tüm haklarını satın aldığı Dornier 328 uçağının 70-90 yolcu taşıyabilen TRJ628 Türk versiyonu ön plana çıkmış ama daha sonra anlaşma gerçekleşmemişti. Şimdi bu uçaklar Almanya için üretiliyor.

Eren-Fatih Özmen çiftini tebrik ediyor, başarılarının artarak devamını diliyoruz.

İlhami PEKTAŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.