Türkiye'de, Karayolu Taşımacılığının Günlük Hacmi 1 Milyar TL

Türkiye'de, Karayolu Taşımacılığının Günlük Hacmi 1 Milyar TL

Türkiye’de lojistik taşımanın %90’ı karayollarıyla yapılıyor. 850 bin kamyonun yollarda ve Avrupa’nın en büyük kamyon pazarına sahibiz.

Türkiye’de lojistik taşımanın %90’ı karayollarıyla yapılıyor. 850 bin kamyonun yollarda ve Avrupa’nın en büyük kamyon pazarına sahibiz. Ülkemizde, günde yaklaşık 450 bin kamyon taşıma yapıyor, bu hacim yaklaşık 1 Milyar TL demek. Sektörde 1,2 milyon SRC belgeli kamyon şoförü var.

Demiryollarında tük taşımacılığına daha çok önem verilmelidir. Ekonomik ve çevre dostu olması nedeniyle yıllar içinde daha çok talep görmesi planlanan demiryollarında yük taşımacılığı ve uluslararası blok tren işletmeciliğinin ülkemizin dış ticaret hacmini daha da geliştirmesi gerekiyor.

Demiryolu alt-üst yapısında başlatılan projelerin hayata geçirilmesiyle birlikte 2023 yılında toplam yük taşımacılığı payında %10 seviyesine ve 2035 yılında ise %20 seviyesine çıkartılması hedeflenmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.