Türkiyenin İlk Entegre Güneş Paneli Üretim Fabrikası Kalyon Güneş Teknolojileri Üretim A.Ş. Ankarada Açıldı

Türkiyenin İlk Entegre Güneş Paneli Üretim Fabrikası Kalyon Güneş Teknolojileri Üretim A.Ş. Ankarada Açıldı

Türkiye'nin ilk, Avrupa ve Orta Doğu'nun tek entegre güneş paneli üretim fabrikası Ankara'da üretime başladı.

Yatırım tutarı 400 milyon doları bulan tesis, yıllık 500 megavat güneş paneli üretim kapasitesine sahip olacak ve gerçekleştireceği üretimle her yıl yaklaşık 100 milyon dolarlık panel ithalatını önleyecek. Tesiste üretilen panellerin yerlilik oranı yüzde 70'in üzerinde olacak.

Fabrikada üretilecek paneller ilk aşamada, 1 milyar dolar yatırım ile hayata geçirilecek olan Konya Karapınar Güneş Enerji Santrali’nde kullanılacak.

Ankara Başkent Organize Sanayi Bölgesi’nde toplam 100 bin metrekare kapalı alanı bulunan ve 1400 kişiye istihdam sağlayacak olan fabrika, 1.4 milyar dolarlık yatırım ile kuruldu. Dünyada bu kapsamdaki 20 entegre tesis arasına giren fabrikada, güneş enerjisi teknolojilerinin geliştirilmesi için bir Ar-Ge merkezi kurulacak ve bu merkezde 100 araştırmacı çalışacak.

Kalyon Güneş Teknolojileri Üretim A.Ş yönetimi ve tüm emeği geçenleri tebrik ediyor, ülkemizde bu gibi yatırımların her geçen gün artması dileğimle başarılar diliyoruz.

İlhami PEKTAŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.