Uyuşturucu Bu Kez Yeni Doğan Bebeğin Hayatını Kararttı

Uyuşturucu Bu Kez Yeni Doğan Bebeğin Hayatını Kararttı

Dünyaya gelen bebeğin eroin yoksunluğundan dolayı kriz geçirdiği öğrenildi. Konya’da 19 yaşındaki E.T hamilelik döneminde de uyuşturucu kullanmaya devam ettiği için bebeği eroin bağımlısı doğdu.

E.T adlı genç kız, lise yıllarında R.T isimli erkek arkadaşı ile tanıştı. Bir süre sonra ortadan kaybolan genç kız bir hafta sonra annesini arayarak “Ben erkek arkadaşımla birlikteyim 18 yaşıma girince evleneceğiz “ dedi. E.T 18 yaşına girdiğinde resmi nikâhla evlendi.  İddialara göre uyuşturucu bağımlısı çıkan erkek arkadaşı R.T, genç kız E.T’yi uyuşturtucu ya alıştırıp kendisi gibi torbacılık yapmaya zorladı. Hayatı kararan kızın bir süre sonra R.T ‘den hamile kaldığı ve hamilelik boyunca da eroin kullandığı ortaya çıktı.  

YENİ DOĞAN BEBEK KRİZE GİRİYOR

Günahsız bebeğin doğar doğmaz geçirdiği krize anlam verilemedi. Yapılan araştırmalardan sonra eroin krizi geçirdiği tespit edildi. Genç kız yaşadıklarından kurtulmak için annesini aramaya karar verdi. Annesi ile yaptığı ilk konuşmada “Yalvarırım kurtarın beni” dedi. Annesi kızının Denizli’de olduğunu öğrenir öğrenmez kızını eve getirmek için Denizli’ye geldiği, ancak genç kızın yolda eroin krizine girdiği ve annesinden kaçtığı öğrenildi.  Genç kız daha sonra tekrar ailesinin yanına dönmek için bindiği otobüste doğum sancısının tutması üzerine otobüs şoförü apar topar kızı hastaneye yetiştirdi.  E.T Denizli Devlet Hastanesinde bir kız bebek dünyaya getirdi. Daha sonra yapılan araştırmalarda bebeğin vücudunda eroine rastlandı. Ambulansla Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesine sevk edilen bebek yeni doğan servisinde tedavi altına alındı. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Konak tarafından şu açıklamaya göre bebeğin sağlık durumunun iyi, sık sık eroin krizine girdiği ve kasılmaların meydana geldiği ifade edildi. Bebeğin annesi ile bağını koparmadan sessiz bir odada yalnız tutulduğunu ve daha sonra ki dönemler de nörolojik ve psikolojik sıkıntılar yaşayabileceğini belirtti. Uyuşturucu sebebiyle bebeğin iç organlarının tam gelişemediği, sağlık sorunlarının ortaya çıkabileceğini belirten doktor, annesini uyuşturucudan kurtarmak için tedavinin başlayacağını belirtti. Bebeğin babası  “uyuşturucu temin etmek, kullanmak” suçlarından gözaltına alındı. Çıkarıldığı mahkeme de 5 yıl denetim serbestlik cezasına çarptırılarak serbest bırakıldı.

Prof. Dr. Arif Verimli, yaşanan bu üzücü olayla ilgili “Yeni doğan bebekte 3 ay kadar eroin etkileri görülebilir. Çocuğun eroinman olduğu söylenemez. Bağımlılık sadece organik değil psikososyal faktörlerce de belirlenen bir şey. Bağımlı doğmaz çocuk. Uygun bir çevrede yetişirse bağımlı olmaktan kurtulur. O çocuğun sağlığı bakımından anneden mutlaka alınması lazım. Türkiye’de böyle 1-2 vaka gördüm.” diyerek çocuğun anneden alınması gerektiğini söyledi. Bu vaka benzeri bir durumda sosyal hizmetlerin çocuğu anneden alması olması gereken ve önceden yapılan bir uygulama olduğu gözlemlenmiştir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.