Wikilieaks'in Yayınladığı  Hillary Teyzenin Gizli Belgeleri

Wikilieaks'in Yayınladığı Hillary Teyzenin Gizli Belgeleri

Wikileaks ABD'nin kasım ayında yapacak olduğu seçimlerde aday olacak olan Hillary Clinton'ın kampanya yöneticisi e-mailleri açığa çıktı.

Wilieaks  Amerika Demokrat Başkan adayı eski Dışişleri Bakanı olan Hillary Clinton'ın seçim kampanyasını planlayıp işlemesini sağlayan ekipin başı John Podesta'ya ait olan 2 bin 60 e-mail açığa çıkardı. Wikileaks açıklamalarında 2 bin 60 elektronik postadan oluşan John Podesta e-maillerinin 2008 ile 2016 tarihleri arasındaki konuşmaları bazalan ve e-maillerin devamının geleceğini bildirdi.

Hillary Clinton Konuşmalardan 21,6 Milyon Dolar Kazandı

Açığa çıkan e-maillerde Hillary Clinton'ın Wall Street şirketine  yapmış olduğu konuşmalar ile 2013 ve 2014 yıllarında toplamda 21,6 milyon dolar para kazandığı bilgiside yer alıyor.

John Podesta'ya gönderilen e-mailler içinde Türkiye'nin de yer alığı daha bir çok ülke ile ilgili dış politika analizleri ve pek çok konuşmalar bulunuyor.

John Podesta Kimdir ?

John Podesta Clinton ailesine yakın olarak tanınıyor. John Podesta 1998 ve 2001 yılları arasında Bill Clinton'ın özel kalem müdürlüğünü yapmıştır.

Wikileaks'ın kurucusu Julian Assange, bu haftadan itibaren yeni gizli belgeleri yayınlayıp, bu gizli belgelerde Google ve ABD'de süren seçim hazırlıklarının yanında silah ticareti, savaşların ve petrol piyasasıyla ilgili başlıkların içereceğini dile getirmişti.

ABD'nin, Amerika Demokrat Partisinin kurumsal ve seçim kampanyası ile ilgili düzenlenen siber saldırıda Rusya'yı suçlamalarının arkasından çok geçmeden Wikileaks belgelerinin açıklanması dikkatleri çekmiş oldu.

Amerikan Kamouyunun gündeminde uzun süre kalan, ilk defa Haziran 2016'da Demokrat Parti tarafından gündeme gelen siber saldırının arkasında Rusya'nın olup olmadığı tartışılmıştı. Hillary Clinton Temmuz sonunda açık bir ifadeyle Rusya'ya suçlamalarda bulundu ve Moskova hükümeti suçlamaları yalanladı.

Wikileaks Nedir ?

Wikileaks, kaynak gizliliği korunan hükümetlerin ve diğer organizasyonların gizli, önemli ve hassas konularda belgelerini açığa döken, İsveç merkezli bir uluslar arası kuruluştur.

Wikileaks Daha Önce AKP İçi E-Mailleri Yayınlamıştı.

Wikileaks daha önce, 2010 yılından 15 Temmuz darbe girşimine kadar olan AKP'içi yaplan konuşmaları içiren dokümanları paylaşmıştı. Siteye yayınlanan açıklamalarda dokümanların 15 Temmuz darbe girişimi olmadan 1 hafta önce ulaşıldığı bilgisi yer aldı. Yayınlanan e-mail lerde toplam 762 adres bulunuyordu. 

Wikileaks, belgeleri yayınlamadan önce yaptığı açıklamada, siber saldırıya maruz kaldıklarını belirtmişti. Düzenlenen saldırıların e-mail dokümanlarının yayınlanmasının engellenmesinin hedeflenmesinin mümkün olduğunu dile getiren Wikileaks, "Zamanlama Türkiye Devletine ya da müttefiklerine işaret ediyor" söyleminde bulunmuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.