YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARINA YAPILAN YATIRIMLAR İLE 2019 YILINDA 1.5 MİLYAR DOLARLIK İTHALAT ÖNLENECEK

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARINA YAPILAN YATIRIMLAR İLE 2019 YILINDA 1.5 MİLYAR DOLARLIK İTHALAT ÖNLENECEK

Türkiye’deki RES’lerin toplam kurulu gücü 7370 MW seviyesinde. 2018 yılında elektrik tüketiminin yaklaşık yüzde 7’si rüzgar enerjisinden karşılandı.

Türkiye’deki RES’lerin toplam kurulu gücü 7370 MW seviyesinde. 2018 yılında elektrik tüketiminin yaklaşık yüzde 7’si rüzgar enerjisinden karşılandı. 2016 yılında RES’ler ile 800 milyon dolarlık enerji kaynağı ithalatı önlendi. Bu yılda RES ile ithalat faturasının 1 milyar dolar azalması bekleniyor.

Türk güneş enerjisi sektörü de güneş enerjisinde kurulu gücünü 5000 MW’lık güce yükselterek 550 milyon dolarlık doğal gaz ithalatını önüne geçti.

Böylece Türkiye, elektriğini, rüzgar ve güneşten üreterek 1.5 milyar dolarlık ithalatı önlemiş olacak.

Gönül isterdi ki Enerji sağlayan tüm RES’ler ve Güneş Enerjisi panelleri de yerli ve milli marka olarak ülkemizde üretilsin.

İlhami Pektaş

enerji1.png

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.