YERLİ VE MİLLİ SAHİL GÜVENLİK ARAMA VE KURTARMA GEMİSİ: TCG DOST

YERLİ VE MİLLİ SAHİL GÜVENLİK ARAMA VE KURTARMA GEMİSİ: TCG DOST

RMK Marine, yüksek teknoloji ürünü uluslararası standartlardaki projeleri, kurumsal kimliği ve altyapı imkanları ile Türk Gemi İnşa Sanayi’nin öncü şirketlerinden birisidir.

RMK Marine, yüksek teknoloji ürünü uluslararası standartlardaki projeleri, kurumsal kimliği ve altyapı imkanları ile Türk Gemi İnşa Sanayi’nin öncü şirketlerinden birisidir. Koç Holding bünyesine katıldığı 1997 yılından buyana kendisini sürekli olarak geliştiren RMK Marine, ana faaliyet alanları olarak Süper Yat üretiminde, Askeri ve Ticari Gemilerde ulusal ve uluslararası pazarlarda, anahtar teslimi ürünler sunmaktadır.

RMK Marine tarafından Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı için inşa edilen ve teslimleri 2013 ve 2014 yıllarında başarıyla gerçekleştirilen Sahil Güvenlik Arama ve Kurtarma Gemisi Projesi, bugüne kadar Türkiye’de özel sektör tersaneleri tarafından gerçekleştirilen en büyük muharip gemi projesi olma özelliğine sahiptir.

Sahil Güvenlik Arama ve Kurtarma Gemisi 88.6 metrelik tam boy ve 12.2 metrelik tam genişliğe sahiptir. Geminin tam yüklü deplasmanı olan 1700 tonda, draftı 3.5 metredir. İki dizel makine, iki devir düşürücü dişli, iki şaft hattı ve iki adet kontrol edilebilir kanatlı pervaneden oluşan ana tahrik sistemi ile geminin ulaştığı azami hız 22+ deniz milidir.

Sahil Güvenlik Arama ve Kurtarma Gemisi 15 knot olan ekonomik sürati ile maksimum 3000 deniz millik seyir siasına sahiptir. 92 kişilik gemi personeli ile ikmal yapmaksızın denizde kalma süresi 15 gündür.

RMK Marine'yi tebrik ediyor, başarılı yerli ve milli Yat üretimi, Askeri ve Ticari Gemi projelerinin artarak devamını diliyoruz..

İlhami PEKTAŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.