Mustafa Cemal TOMAR

Mustafa Cemal TOMAR

YRP HANGİ AKLA HİZMET EDİYOR?

YRP HANGİ AKLA HİZMET EDİYOR?

Yeniden Refah Partisi, AKP ile sahi seçimden önce 30 maddelik mutabakat metni imzalamıştı. Akp ile sözde imzalanan mutabakat metnin maddeleri milletimizin menfaatleri için olduğundan şüphem yok. Sahi o maddeler ne oldu? Ya da o maddelerin kaç tanesi uygulanmaya başladı? Elcevap; sıfır tanesi uygulanıyor. Yaşadığımız bu güzelim hayatta o maddelerin esintileri yok. Borç almadan milli kaynakları harekete geçirerek 150 milyar dolar gelir elde edilecekti, asgarii ücret yoksulluk sınırın üzerine çıkacaktı, tarım politikaları kökünden değişecekti. Denk bütçe yapılacaktı, israf önlenecekti. Hepsi güzeldi, lâfta kaldı.

Seçimden önce her parti oy oranları hakkında biraz da olsa abartılı rakamlar telaffuz etmesi Türk siyasetinde normal karşılanıyor. Ancak;

YRP' si genç genel başkanı seçimden önce defalarca oy oranlarının yüzde dokuzun üzerinde olduğunu söylüyordu. Sahi o yüzde dokuz oyu nereye gitti? Aldığı oy oranı yüzde 2,8 oldu. Bu kadar yanılgı olmamalıydı. İnandırıcılık özelliğiniz kaybediyorsunuz.

2024 bütçe görüşmeleri sırasında rakamlar ortaya koyarak en objektif değerlendirmeyi yapan YRP' nin Genel Başkanı Dr. Fatih ERBAKAN'dı. O kadar güzel rakamlarla gerçekleri ortaya koyuyordu ki, dayanamadım, bütçe ile ilgili konuşmasını YouTube tan iki defa dinledim. Buraya kadar tamam. Bütçe konuşmasının akabinde TV ???? de kendisini dinlerken şaşırıp kaldığımı söylemeliyim. AKP'nin belediye seçimlerinde kaybetme riski ile karşı karşıya kalabileceği yerlerde "davet edilirsek davete hazırız" mealindeki açıklamalar yapması doğrusu şık olmamıştır. Bu derece destek vermekle bir parti olarak nereye varılmak isteniyor? Doğrusu anlamış değilim.

Diğer taraftan Cumhurbaşkanlık seçiminda Dr. Fatih ERBAKAN' aday olacağını duyurduktan hemen sonra aday olsun diye gidip imza verenlerdenim. Millet imza kuyruğunda iken adaylıktan vazgeçti. Böyle çarpık bir siyasetle bir yere varılmaz. 30madde hiç konuşulmadan mutabakat metni imzalanmış, kamuoyu ikna olmamıştı. Şimdi de destek vermeye devam edeceğiz demesi, güvenilir bir parti olmaktan çıkıyor bence. Ortaya şöyle bir manzara çıkmış oluyor. AKP'den kopan muhafazakarları toplayıp tekrar AKP 'ye kazandıran parti görüntüsü veriyor YRP.

Öte yandan Dr. Fatih ERBAKAN' D-8- D-57' den yani İslâm Birliği'nden çok bahsediyor. Müslüman ülkelerin İslam Birliği'ni kurmadıkları taktirde emperyal güçler tarafından sömürülmeye devam edileceğini çok güzel anlatıyor. Rahmetli Erbakan Hocamızın açıklamalarına benzer açıklamalar yapıyor. Biz de ilgiyle izliyoruz. Fakat Dr. Fatih ERBAKAN hiç bir islâm ülkesini ziyarete gittiğine dair bir haber okumadım.Bu gidişatla Türkiye'nin öncülüğünde nasıl İslâm Birliği kurulabilir? sorusu akla gelmez mi?

Rahmetli Erbakan Hocamız hayatta olsaydı Cumhur İttifakına destek verir miydi sizce? Hayatta olduğu zamanlarda AKP hakkında destek verici bir açıklamasına hiç rastlamadım. Dolayısıyla Cumhur İttifakına destek vereceğine ihtimal yoktur. Öyle ise YRP- RP'nin devamı olması mümkün değildir. Önemli olan söylemler değil, eylemlerdir. Söylem iddiadır, eylem ise ispattır. İspatı olmayan tezlerin gerçekliliği ifade etmesi mümkün değildir. Bir şeyin sözlü ifadesi kolaydır. Eylem inançtır, cesarettir, atılımdır, sahaya çıkmaktır, diyet ödemektir, sahaya inmektir, ter dökmektir, dolayısıyla eser meydana getirmektir.

Her alanda eleştirdiğiniz bir ittifakı diğer taraftan gerektiği zamanlarda desteklemek tezatlık değil midir? Böyle bir siyaset halkın gözünde prim yapmaz. Türkiye'nin geleceğine umut olmaz, emvai çeşit sorunlara çözüm getirmez.

Acizane kısaca, YRP hakkındaki görüşlerim bunlardır. Görüşlerimi beğenen de , eleştiren de olur. Bu gidişatla önümüzdeki mahalli seçimlerde hangi partiye oy vereceğimi bilemiyorum. Kararsızlardan olanların sayısı her geçen gün artıyor. Hatırlatmak istedim.

27.12.2023

M.Cemal TOMAR

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.