ZAHİDE YETİŞ KİNOA SOYGUNCULUĞUNA ALET Mi EDİLİYOR

ZAHİDE YETİŞ KİNOA SOYGUNCULUĞUNA ALET Mi EDİLİYOR

Kinoa adında bir marka ile toz kinoayı piyasaya süren bir grup dolandırıcı Zahide Yetiş markalarını öneriyormuş izlenimi vererek milyonları kandırıyor.

Tüm sosyal medya kanallarında reklamları dönmekte olan bu dolandırıcılar marketlerde yarım kilosu 25 TL ye satılan kinoayı 180 TL civarında satıyor. İnsanları kandırmak için çok kompleks bir ağ kurmuş durumdalar. Facebook gibi siteler üzerinden pek çok reklamları dönüyor. İnsanları sağlıklı ve güvenli bir şekilde zayıflayabilecekleri umuduyla kendilerine çekiyorlar. Reklamda link sizi obezite vakfı olarak açılmış bir siteye gönderiyor. (Obezite vakfı adında bir kurum Türkiye’de bulunmuyor)  Site tam olarak sizi kandırmak için ayarlanmış bir ortam içeriyor. Obezite vakfı bizi destekliyor ve sizin için bu ürünün %50’ sini ödüyor gibi açıklamalar. Ve son gün olarak bakmakta olduğunuz günün tarihini gösteren bir tarih ile eğer alelacele almazsanız indirimi kaçırıyor muşunuz hissiyatı yaratıyorlar. Ve o tarih sürekli bir ertesi günü gösteriyor.

Bu ürünün güvenilir olmadığını pek çok sorun yaşandığını firmalar için şikayette bulunabildiğimiz bir siteden de görebiliyoruz. Ürünü alan kişiler iade edemiyorlar, etseler dahi paralarını geri alamıyorlar, faturasız ürün gönderiyorlar, gönderilen ürünün paketi ezilmiş ve yırtık geliyor.

Zahide Yetiş’in 12 Nisan 2016 tarihinde programına katılan Dr.Murat Topoğlu pek çok sağlıklı besinin yanında sağlıklı bir besin olarak kinoayı da zayıflamak isteyenler için tok tutma özelliğinden dolayı önermiştir. Zahide Yetiş ise kinoanın bu özeliğini duyguğunu ve denemek istediğini belirtmiştir. Bu videoyu kullanan dolandırıcılar videonun üzerinde oynayarak bu iki güvenilir ünlüyü kendi markalarını öneriyormuş gibi yansıtarak aktarmaktadır. Sizin için programın üzerinde oynanmış ve orijinal videolarını paylaşıyoruz.

Videolar İçin Tıklayınız.

ZAHİDE YETİŞ’İ DE Mİ KANDIRDILAR

Zahide Yetiş’te bu ürünü alanlar arasında ve muhtemelen reklam yapma amacı gütmeden instagram hesabında bu ürün elinde olduğu bir  fotoğraf paylaşmış. İşte bu fotoğrafıda Zahide Yetiş bu ürünü tavsiye ediyormuş gibi yansıtarak kullanıyorlar. Zahide Yetiş’i takip eden pek çok kişi bu markaya Zahide Yetiş’in referans olduğunu sanıyor.

Biz serhadhaber ekibi olarak Zahide Yetiş’in de pek çok vatandaş gibi bu ürünün kandırmacasına aldanarak aldığını ve sağlıklı olduğunu düşündüğü için ürünle fotoğrafını paylaştığını düşünüyoruz. Zahide Yetişten bu konuda bir açıklama bekliyoruz.

DOKTOR MURAT TOPOĞLU 3 AY ÖNCE DAVA AÇMIŞTI

Bu dolandırıcılığın farkına varan ve adının böyle bir işte kullanılmasını istemeyen Dr. Murat Topoğlu bir gazeteye 3 ay önce verdiği röportajda dava açtığını söylemişti. Aradan tam 3 ay geçmiş olmasına rağmen hala bu site aynı reklam ve aynı video üzerinden pek çok kişiyi kandırarak satış yapmaya devam ediyor.

Her gün sabah 09:30’da Show Tv ekranlarında karşımızda olan Zahide Yetiş’ ten beklediğimiz bu dolandırıcılar konusunda Türkiye’yi bilinçlendirmesi.

Kinoa Hakkında Bilgi İçin...

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
3 Yorum