Ziraat Bankası Konut Kredi Faizlerini 0,98'e Düşürdü

Ziraat Bankası Konut Kredi Faizlerini 0,98'e Düşürdü

Başbakan'ın çağrısı sonrası Ziraat Bankası, 500 bin liraya kadar konut kredilerinde faiz oranını yüzde 0,98'e düşürdü.

Ziraat Bankası Konut Kredi Faizlerini 0,98'e Düşürdü

Başbakan'ın çağrısı sonrası Ziraat Bankası, 500 bin liraya kadar konut kredilerinde faiz oranını yüzde 0,98'e düşürdü. Yeni faiz oranları 11 Mayıs'tan itibaren geçerli olacak.

Başbakan Binali Yıldırım'ın geçtiğimiz günlerde bankaların konut sektörünü canlandırmak ve stokları eritmek için kampanya başlatacağını açıklamasının ardından ilk hamle Ziraat Bankası'ndan geldi. Ziraat Bankası, 500 bin liraya kadar olan konut kredilerinde faiz oranının yüzde 0.98'e çekildiğini açıkladı. Ziraat Bankası'nda konut kredi faizleri yüzde 1.23 seviyesindeydi. Ziraat Bankası'nın ardından diğer kamu bankalarının da faizleri benzer seviyelere çekmesi bekleniyor.

KONUT KREDİSİ BÜYÜKLÜĞÜ 200 MİLYAR LİRA

Bankadan yapılan açıklamada, "Ziraat Bankası konut piyasasında özellikle son 3 yılda gösterdiği güçlü büyüme performansı sayesinde pazar payını sürekli büyüterek 2018 yılı ilk çeyreği sonu itibariyle yaklaşık yüzde 25 seviyesine ulaştırmıştır.

Yaklaşık 200 milyar TL büyüklüğe sahip konut kredisi piyasasında; 2016 ve 2017 yıllarında sağlanan büyümenin yaklaşık yüzde 50'si Ziraat Bankası aracılığı ile gerçekleştirilmiş olup, 2018 yılının ilk çeyreğinde de aynı trendin devam ettiği görülmektedir.

Geleceğe umutla bakan ve daha güçlü bir Türkiye ekonomisi için ülke bilançosunu her zaman kendi bilançosunun önünde tutan Ziraat Bankası, bugün öncü bir adım daha atarak 11.05.2018 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 500 bin TL'ye kadar olan konut kredilerinde; 10 yıla kadar olan vadelerde indirime giderek faiz oranını aylık %0,98 olarak belirlemiştir." denildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.