10 Bin Sağlık Personeli Alınacak Alımlar Nezaman

10 Bin Sağlık Personeli Alınacak Alımlar Nezaman

İnşaatları devam eden şehir hastanelerinin de bitme aşamasına gelmiş olması sağlık alanında çok fazla personel ihtiyacı doğuracak.

Sağlık Bakanlığı bünyesindeki Türkiye Kamu Hastanelerine personel alımları ne zaman yapılacak? Eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu geçtiğimiz Mayıs ayında 27 bin 268 sağlık personeli alımı yapılacaklarını açıklamıştı. Hatta eski Bakan Müezzinoğlu, alınacak 27 bin 268 sağlık personelinin 9 bin 600’ünün 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4/A (kadrolu), 7 bin 688’inin 4/B sözleşmeli, 10 bininin de yeni düzenleme kapsamında taşeron (Özel Sözleşmeli Personel) olarak istihdam edileceğini açıklamıştı.

65. Hükümet ile Sağlık Bakanlığı koltuğuna tekrar oturan Recep Akdağ ise sağlık personeli konusunda daha iddialı olduklarını açıklamıştı. 2016 yılında sağlık Bakanlığı'na alınacak personel sayısının daha önceden belirlendiğini söyleyerek bu sayıları artırmak adına Maliye Bakanı ile pazarlık halinde olduklarını açıklamıştı. Memur adayları Bakan Akdağ’dan gelecek müjdeyi beklemeye başladılar.

İnşaatları devam eden şehir hastanelerinin de bitme aşamasına gelmiş olması sağlık alanında çok fazla personel ihtiyacı doğuracak. Yapımı devam eden ve Türkiye’nin en büyük şehir hastanesi olan Mersin şehir hastanesinin önümüzdeki günlerde açılması hedefleniyor. Ankara Bilkent ve Etlik, Yozgat, Elazığ, Adana, Gaziantep, Konya, Manisa, İstanbul Başakşehir, Isparta, Kocaeli, İzmir Bayraklı, Bursa ve Kayseri şehir hastanelerinin 2016-2017 yıllarında hizmete sunulması planlanıyor.

Sağlık Bakanlığına 2016/1 KPSS merkezi yerleştirmelerinde 6 bin 162 memur kadrosu ayrıldı. Adayların 22 Haziran ile 1 Temmuz 2016 tarihleri arasında tercihlerini yapacakları 2016/1 KPSS  atamaları ile 6 bin 162 sağlık personeli alınmış olacak. Sağlık Bakanlığının şehir hastanelerine personel alımı konusunda önümüzdeki günlerde açıklama yapması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.