19 Ocak 2016 Salı Günlük Güncel Altın Fiyatları! Çeyrek ve Yarım Altın Fiyatları

19 Ocak 2016 Salı Günlük Güncel Altın Fiyatları! Çeyrek ve Yarım Altın Fiyatları

19 Ocak 2016 Salı Günlük Güncel Altın Fiyatları! Çeyrek ve Yarım Altın Fiyatları..Yarım Altın Nekadar? Çeyrek Altın Fiyatları , Altın Piyasası Düştümü ?

Altın fiyatları ABD'den gelen olumlu veriler üzerine düşüşüne devam ederek üst üste altıncı haftayı da kayıpla kapatmaya hazırlanırken, 1999 yılından bu yana en uzun kayıp sürecini gerçekleştirdi.
Spot altının ons fiyatı yüzde 0.3 değer kaybederek 1,084.60 dolardan işlem görürken, hafta genelinde yüzde 1'den daha fazla değer kaybetmiş oldu.

altin-fiyatlari-abdden-gelen-oluml.jpg

 

2006 sonu itibari ile tarih boyunca çıkarılan altının 158,000 ton olduğu tahmin edilmektedir. Benzer bir görüş National Geographic dergisinin Ocak 2009 sayısında "Tüm tarih boyunca sadece 161.000 ton altın çıkarıldı, bu miktar iki olimpik havuzu doldurmaya ancak yetiyor." yorumu ile yer bulmuştur. Bahsedilen miktardaki altının hacmi kenarları 20,28 metre uzunlukta olan bir kübe eşittir. Eğer onsu 1000$'dan hesaplanırsa kübün değeri yaklaşık 5,2 trilyon dolar olacaktır. 

İnsanın, para birimi olarak seçtiği tek element Altın değerini, düşüş-çıkışla da olsa halen koruyor.Düşük erime noktası sayesinde kolayca şekil alabilen altın nadir bulunduğu için de değerli olma özelliğini kotuyor.

Küresel piyasalarda işlem gören ve mesai saatlerinde anlık değişen ons fiyatı döviz oranları baz alınarak hazırlanmaktadır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.