HÜDA PAR'ın girişimleri sonuç verdi: 81 yaşındaki Makbule Özer cezaevine girmeyecek

HÜDA PAR'ın girişimleri sonuç verdi: 81 yaşındaki Makbule Özer cezaevine girmeyecek

Van'da serbest bırakıldıktan sonra tekrar cezaevine gireceği belirtilen 81 yaşındaki Makbule Özer, HÜDA PAR'ın girişimleri sonucu cezaevine girmeyecek.

Van'da tutuklanan ve cezası ertelendikten sonra serbest bırakılan Makbule Özer, Adli Tıp Kurumu (ATK) tarafından hazırlanan raporun ardından pazartesi günü tekrar cezaevine gireceği kararlaştırılmıştı. HÜDA PAR'ın Adalet Bakanlığı'na başvurmasıyla yanlış karardan dönülerek Özer'in cezaevine girmeyeceği kararlaştırıldı.

81 yaşındaki Makbule Özer, “örgüte yardım etmek” iddiasıyla Van’ın Edremit ilçesinde 9 Mayıs 2022’de tutuklandı. Çıkarıldığı mahkemece verilen 2 yıl 1 aylık hapis cezasının bir yıl ertelenmesi üzerine 7 Eylül 2022’de serbest bırakılan Özer, Adli Tıp Kurumu’nun (ATK) “Cezaevinde kalabilir” raporunun ardından tekrar cezaevine girecek. Makbule Özer’in cezaevinde hayatını idame ettirmesinin mümkün olmadığını dile getiren HÜDA PAR sözcüsü ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Adalet Bakanlığı nezdinde girişimde bulunduklarını duyurmuştu. Güzel haber geldi.

Milletvekili Ramanlı, güzel haber geldi diyerek Makbule Özer'in cezaevine girmeyeceğini duyurdu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ramanlı, "Günün güzel haberi, girişimlerimiz sonucu, Makbule ÖZER cezaevine girmeyecek. Van Cumhuriyet Başsavcılığı durumu yeniden değerlendirdi. Dosyayı yeniden Adli Tıp Kurumu’na gönderdi. Böylece bir yanlışı düzeltme imkanı doğdu. İlgi ve hassasiyeti için Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç'a ve Adalet Bakanlığı'na teşekkür ederim." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.