2018’İN EN SEÇKİN BİLİM İNSANI SEÇİLEN MUTLU ÖZCAN

2018’İN EN SEÇKİN BİLİM İNSANI SEÇİLEN MUTLU ÖZCAN

İsviçre’de bulunan Zürih Üniversitesi’nde Dental Materyaller Bölüm Başkanı olarak görev yapan Prof. Dr. Mutlu Özcan’a Uluslararası Diş Araştırmaları Birliği (IADR) tarafından“2018 Yılının En Seçkin Bilim İnsanı” ödülü verildi.

İsviçre’de bulunan Zürih Üniversitesi’nde Dental Materyaller Bölüm Başkanı olarak görev yapan Prof. Dr. Mutlu Özcan’a Uluslararası Diş Araştırmaları Birliği (IADR) tarafından“2018 Yılının En Seçkin Bilim İnsanı” ödülü verildi. Özcan’a daha önce de İngiliz Kraliyet Üniversitesi tarafından “İngiliz Kraliyet Akademisi Diplomatı” unvanı verilmişti.

1993 yılında Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden mezun olan Özcan, aynı yıl, Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalında araştırma görevlisi olarak kariyerine başladı. 1997-1999 yılları arasında Köln Üniversitesinde doktorasını tamamladı. 1999 yılında Marmara Diş Hekimliği Fakültesinde yardımcı doçent, sonra doçent oldu. 2002 yılında gelen bir teklif üzerine Hollanda Üniversitesi’ne geçti. Özcan, burada ikinci doktorasını yaparak 2007 yılında profesör unvanı aldı.

Mutlu Özcan, 2009 yılında Zürih Üniversitesi’ne geçti. Burada protez Kürsüsü’nde görev yapan Prof. Özcan, aynı zamanda Dental Materyaller bölüm başkanı ve EPA Genel Sekreterliği seçimlerini kazanan ilk Türk Profesör unvanına sahip...

Hocamızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

İlhami Pektaş

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.