AB Komisyonu Vizelerin Kalkması İçin 7 Kriter Kaldığını Açıkladı

AB Komisyonu Vizelerin Kalkması İçin 7 Kriter Kaldığını Açıkladı

Avrupa Birliği Komisyonu,Türk vatandaşlarına vizesiz seyahat için 7 kriter kaldığını açıkladı.

18 Mart'ta gerçeklemiş olan Türkiye-AB mutabakatının uygulanmasıyla ilgili 3.değerlendirme raporu,Avrupa Birliği Komisyonu tarafından yayımlandı.

Yayımlanan raporlarda vizelerin kalması için gereken 72 kriterden 65'inin sağlandığı,7 kriterin kaldığını belirtti.

Kalan kriterle ilgili:"AB standartlarında tam uyumlu biyometrik pasaport çıkartılması, yolsuzlukla mücadele için önlemlerin alınması, Europol ile operasyonel işbirliği anlaşması yapılması, terörle mücadele yasa ve uygulamalarının Avrupa standartlarına uyacak şekilde düzenlenmesi, AB standartlarında kişisel verilerin korunması düzenlemesinin kabulü ve uygulanması, suç bağlantılı konularda AB’nin tüm ülkeleriyle etkili işbirliği yapılması ve AB-Türkiye Geri Kabul Anlaşması’nın tüm maddelerinin uygulanması.",açıklaması yapıldı.

Türkiye-AB arasındaki anlaşmalarda zorluk çıkmasına rağmen düzenli bir şekilde sonuç verdiği belirtilen raporda,anlaşmanın başlamasından itibaren Türkiye'den Yunanistan'a geçislerde azalma olduğunu ve Ege'deki ölümlerde düşüş olduğu açıklandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.