ABD TÜM DÜNYAYA TEHDİT OLMAYA DEVAM EDİYOR.

ABD TÜM DÜNYAYA TEHDİT OLMAYA DEVAM EDİYOR.

Amerika kıtasının keşfiyle birlikte başlayan ve günümüze kadar gelen süreçte Amerika Birleşik Devletleri'nin tarihi gerek kendi içinde gerekse dışarda kan, vahşet, gözyaşı üzerine kurulmuş, ve kurgulanmıştır.

Dr. İlhami Pektaş

Amerika kıtasının keşfiyle birlikte başlayan ve günümüze kadar gelen süreçte Amerika Birleşik Devletleri'nin tarihi gerek kendi içinde gerekse dışarda kan, vahşet, gözyaşı üzerine kurulmuş, ve kurgulanmıştır. Kızılderililerin, soykırıma tabi tutulmasından günümüze, kan ve vahşet imparatorluğunun kanlı temeli hiç değişmemiş ve artarak devam etmiştir.

ABD tüm dünyaya tehdit olmaya devam ediyor. İlk işgal ettikleri ülkeler yakın coğrafyasındaki Küba, Panama, Hawai ve Müslümanların da yoğun yaşadığı Filipinler olmuştur. Amerika, son yarım yüzyıl içinde 50’den fazla askeri operasyona katıldı. BM bayrağı altında Kore’de savaşan Amerikan askerleri 1950’lerde bu ülkeyi ikiye böldü. Bu bölünme bölgedeki tüm gerginliklerin nedeni olarak hala devam ediyor.

1961-62 yıllarında Küba’yı ablukaya aldı. 1961- 1975 yılları arasında Vietnama girdi. Vietnam Savaşı’nda Yüzbinlerce sivil ve asker Vietnamlı öldü. Amerika 10 yıl kadar sonra 1975’te Vietnam’dan askerlerini çekerek ülkeyi komünist yönetime bıraktı. 1973 yılında Şili’de darbe yaptı. Türkiye'de 1960,1980 darbeleri ve 28 Şubat 1997 yılında Erbakan Hükümetinin düşürülmesinde parmakları vardı. 1974 yılında Türkiye'ye ambargo uyguladılar.

1981-1990 yılları arasında Nikaragua’yı karıştırdı. 1991 yılında Varşova Paktı dağıldıktan sonra ABD tek başına tüm dünyada terör estirmeye başladı. 1992-1995 yılları arasında Amerikan askerleri NATO operasyonu çerçevesinde Balkanlar’a müdahale etti ve Yugoslavya’nın bölünmesinden sonra ortaya çıkan etnik çatışmaların bir parçası oldu.

2001 yılında El Kaide’nin saldırısına karşılık olarak Amerika Afganistan’a girdi. 2003 yılında Irak’ta kitle imha silahları olduğu iddiasıyla Irak’ı işgal etti.

Arap Baharı ile yaşanan olaylarda Libya, Mısır, Yemen ve Suriye'de ise çatışmalar ve iç savaşlar başladı. Libya ve Suriye işgal edildi. Mısır’da darbe yapıldı. Şimdi sırada Venezuella ve İran gibi ülkeler var. Bu ülkelere ambargo uygulamaya başladı. İran’ı hem Afganistan hem de Irak tarafından kıskaca almış durumda. Irak örneğinde olduğu gibi Nükleer silah yapıyor diyerek İran'a da girebilir. Geçmişe bakılırsa aynı senaryolar Türkiye için de geçerli. Bakalım bu ambargoların ve tehditlerin sonucu nereye varacak.

Amerika’ya dur diyebilmek için karşısında ticari, askeri ve ekonomik olarak bağımsız bir birlik, bir kümelenme kurulması gerekiyor. Aynı Avrupa Birliğinde(AB) olduğu gibi. Bu islam birliği, Türki Cumhuriyetler birliği, Erbakan hocanın kurmak istediği D-8, D-20 gibi projeler, yada mevcut BRICS ( Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin, G.Afrika) ekonomik birliği vb. olabilir. Ama acilen mutlaka kurulması yada mevcut bir birliğe girilmesi gerekiyor.

Yoksa ABD tüm dünyaya her istediğini yaptıracak. Yapmayana ambargo koyacak, yetmedi darbe yaptırarak yönetime emirlerine uyanları iktidara getirecek yada gelip bizzat kendisi işgal edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.