GAZZE'DE KALICI BARIŞ İÇİN PLEBİSİT YAPILMALIDIR...!

GAZZE'DE KALICI BARIŞ İÇİN PLEBİSİT YAPILMALIDIR...!

Gazze'de yaşanan soykırım ve katliamların durdurulması, yeniden inşa ve imar yapılandırılması ve kalıcı bir barış için Gazze'de acil bir plebisit yapılarak Türkiye'nin himayesine ve yönetimine bırakılmalıdır

Gazze'de yaşanan soykırım
ve katliamların durdurulması, yeniden inşa ve imar yapılandırılması ve kalıcı bir barış için Gazze'de acil bir plebisit yapılarak Türkiye'nin himayesine ve yönetimine bırakılmalıdır.

Gazze halkı, Devletler Hukuku açısından en doğal hakkı olan hangi Devlete bağlanmak istediği hususunda bir oylama (PLEBİSİT) yaparak Türkiye'ye bağlanmalıdır.

Tarihi sürece baktığımızda bir Türk toprağı olan Gazze'de Memlükler ve Osmanlı’dan itibaren 150 binden fazla Türkmen yaşamakta, bu durum sorumluluğumuzu artırmaktadır. Soydaşlarımızın can güvenliğini sağlamak ve kalıcı barış için bu plan üzerinde aciliyetle durulmalıdır.

Bu nedenle, Türkiye'nin sorumluluğu üstlenerek insani değerleri esas alarak, zûlme mani olmak için Gazze halkına sahip çıkmak mecburiyetindedir İslam ümmetinin şerefini ve haysiyetini kurtarmak boynumuzun borcudur.

Gazze’de göz göre göre masum bebeklerin, çocukların, kadınların, genç erkeklerin parçalanarak öldürülmesine razı olamayız, bunu film seyreder gibi seyredemeyiz, cenabı Allah bizden bunun hesabını soracaktır.

Bu nedenle; Gazze halkına bir oylama yaptırılarak Türkiye'yi garantör devlet seçmeleri temin edilmelidir. Gazze halkını temsil eden bir grubun Türkiye'yi müdahale gücü olarak çağrı da bulunması temin edilmelidir. Öncelikli olarak bu ortamın sağlanması gerekir.

Uluslararası hukuka göre, bir halk dış yardımı isterse ilgili devlet teşebbüste bulunabilir. Ayrıca Türkiye'nin eline haklı bir bahane de geçmiştir. Daha önce Mavi Marmara da sivil vatandaşlarımıza saldırı oldu. İsrail askeri Gazze’deki Türk Kızılay merkezine saldırarak düşmanca bir tutum sergilemiştir. Bu durum Türkiye'nin karar alıp müdahale etmesine meşruiyet sağlamaktadır.

STRATEJİ ENSTİTÜSÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.