ABD'li kahve şirketi La Colombe'yi satın aldığını duyurdu

ABD'li kahve şirketi La Colombe'yi satın aldığını duyurdu

Chobani yoğurtlarının sahibi Hamdi Ulukaya, 900 milyon $'lık dev anlaşma ile ABD'li kahve şirketi La Colombe'yi satın aldığını duyurdu

Chobani yoğurtlarının sahibi Hamdi Ulukaya, 900 milyon $'lık dev anlaşma ile ABD'li kahve şirketi La Colombe'yi satın aldığını duyurdu

Türk iş insanı Hamdi Ulukaya tarafından kurulan ve ABD’nin en hızlı büyüyen gıda şirketlerinden biri olan Chobani, 900 milyon dolarlık bir anlaşma ile ABD’nın kahve devi La Colombe’yi satın aldı.

YOĞURTTAN GELEN BAŞARI

1972 İliç, Erzincan doğumlu Hamdi Ulukaya, ABD'nin en çok satılan süzme yoğurt markası Chobani'nin sahibi, kurucusu, yönetim kurulu başkanı ve CEO'su.

Eğitiminin ilk yıllarını Erzincan'da geçiren Ulukaya, Ankara Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi eğitimi aldıktan sonra 1994'te İngilizce öğrenmek için ABD'ye gitti.

2002'de babasının tavsiyesiyle küçük bir beyaz peynir fabrikası kuran Ulukaya, asıl başarısını 2005 yılında, New York eyaletinin kuzeyinde, kapatılmış olan büyük bir yoğurt fabrikasını satın alarak yakaladı. Chobani, beş yıldan kısa sürede yıllık satışlarını sıfırdan 1 milyar doların üzerine çıkararak 2011'de ABD'nin lider yoğurt markası oldu.

Ulukaya 2013 yılında, uluslararası denetim ve danışmanlık firması Ernst & Young tarafından "Dünyada Yılın Girişimcisi" seçildi. Ulukaya, 2016 yılında şirketin kârının yüzde 10'unu çalışanlarına dağıtacağını açıklamasıyla da gündeme gelmişti.
Hamdi Ulukaya 1,6 milyar dolarlık servetiyle, Forbes'un hazırladığı milyarderler listesinde 2019 yılında Türkiye'den yer alan 25 kişiden biri.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.