Amerika'yı Korku Sardı

Amerika'yı Korku Sardı

Türkiye'deki darbe girişiminin başarısızlığıyla yaşanan tasfiyelerden sonra, Türkiye' yi, NATO'dan atılmakla tehdit eden ABD, bugünlerde nükleer silahlarının derdine düştü.

Münübe Yılmaz

15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından, FETO terör örgütü ile bağlantılı kişileri ortaya çıkarmak amacıyla ordu ve eğitim kurumlarında başlatılan tasfiyeler ABD ve Batı ülkelerini hayli rahatsız etmişti. Tasfiyeler durdurulmazsa Türkiye'nin NATO'dan çıkarılabileceğini dile getiren Amerika, son günlerde İncirlik'teki nükleer silahlarının derdine düştü.
Amerika’daki haber dergisi Foreign Policy yazarlarından James Stravridis, Türkiye’deki silahların akıbetinden duyulan korkudan ötürü Washington’ın atması gereken 4 önemli adımdan bahsetti.

Darbeye Karşı Türkiye’nin Yanında Olmalıyız

“Her ne kadar, Erdoğan istediğimiz gibi bir siyasetçi olmasa da, seçimle ülkenin başına geldiği ve darbeye karşı elde ettiği başarı aşikar. Bu durumda Türkiye’nin yanında olmalı, kalkışılan darbeye karşı destek vermeliyiz” diyen Stravridis, bunun hak ve özgürlükler konusunda Erdoğan’ı eleştirmemek anlamına gelmediğini, ülkeyi darbe ile mücadele kouşunda ölçülü olmaya dair teşvik etmeleri gerektiğini ifade etti.
İkinci adımın ise, FETO lideri Fetullah Gülen’in iadesi ile ilgili aceleci olmamak fakat tam anlamıyla da iadeyle ilgili kapıları kapatmamak olduğunu dile getirdi.

PKK ile Mücadele Konusunda Türkiye’ye Destek Olmalıyız

Yazısının devamında ABD’ye, Türkiye ile PKK’ya karşı ortak bir mücadele vermesini öneren Stravridis, “Türkiye Orta Doğu’da önemli bir etkiye sahip ve Washington’ın da bu ülkenin müttefikliğine ihtiyacı var” diyerek, adeta Türkiye’ye ellerinin mahkum olduğunu itiraf etmiş oldu.

Amerika NATO’yu Kullanmalı

Stravridis, son olarak ABD’nin Nato’yu kullanarak Türkiye’nin İşid ile mücadelesini ve Suriye’deki konumunu desteklemeleri gerektiğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.