Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş hakkında  kararını verdi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş hakkında kararını verdi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş hakkında verdiği karar detayı haberimizde..

İnsan Hakları Derneği tarafından , eşcinselliği eleştirdiği ve lanetlik bir fiil olduğunu cuma hutbesinde ifade ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı gayet güzel ve yerinde bir gerekçeyle "Soruşturmaya Yer Olmadığına Dair" karar vermiştir. Hayırlı olsun...

Kararda şu ifadelere yer verildi:

"Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Kuruluş Ve Görevleri Hakkındaki 633 Sayılı Kanun maddeleri ile diğer ilgili mevzuat dikkate alındığında Diyanet İşleri Başkanı'nın bir Cuma hutbesinde İslamiyet'in emir ve yasaklarından bahsetmesi, kanunun emir ve görevinin gereği olması nedeniyle, bunun tersi davranması beklenemez.

Bu mahiyetteki telkin ve tavsiyelerin ise kanunların suç saydığı 'Nefret ve Ayrımcılık', 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve suçlarını oluşturması hukuka, akla ve mantığa aykırıdır."

Adnan ÜSTÜN

ankara-cumhuriyet-bassavciligi-diyanet-isleri-baskani-prof-dr-ali-erbas-hakkinda-kararini-verdi.pngankara-cumhuriyet-bassavciligi-diyanet-isleri-baskani-prof-dr-ali-erbas-hakkinda-kararini-verdi-001.pngankara-cumhuriyet-bassavciligi-diyanet-isleri-baskani-prof-dr-ali-erbas-hakkinda-kararini-verdi-002.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.